Het gilet: dit kledingstuk is in anno 2023 massaal gespot en kunnen we niet wegdenken uit een hippe kledingkast. Je kunt ze mega leuk stylen met vrijwel elk lookje. Zie het een beetje als een blazer, alleen dan zonder mouwen. Benieuwd naar de verschillende gilets en hoe je deze kunt stylen? Wij helpen je een handje!

gilet herfst trends

Gilets

Gilets zijn helemaal back to business: de mouwloze blazer is een trend die al in de jaren 60 mega populair was. Zestig jaar later, zitten we in hetzelfde schuitje. De blazer zonder mouwen is nu niet weg te denken en als je ‘m niet in je kast hebt hangen, is dat iets wat je zo snel mogelijk moet veranderen. Dit lapje stof is namelijk van alle markten thuis en kan vrijwel elk lookje upspicen.

Blijf je toch nog in dubio hoe je deze trend het beste kan dragen? Verroer je niet, in dit artikel hebben wij namelijk de drie leukste gilet-outjes voor je op een rijtje gezet.

1. Oversized

Of je het nu wil of niet, van oversized fits kom je niet meer zo makkelijk af en het zal nog lang een trend blijven. Daarom beginnen we dan ook met een oversized gilet outfit, puur omdat wij dit massaal op straat zien.

Je kunt er onder een oversized korte mouwen shirt bij aantrekken, maar wanneer de temperaturen gaan dalen, kan je er ook simpelweg een oversized longsleeve onder doen. Blijf een beetje bij dezelfde tinten of vibe, om de fit clean te houden. Ken je al de sandwich-methode? Met dit trucje is een gilet perfect te stylen.

2. Giletje á la Anne-Fleur

We konden natuurlijk niet het giletje à la Anne-Fleur vergeten. In anno 2023 hebben namelijk alle Anne-Fleurs en Teuntjes de gilet-trend veroverd. Enne, we kunnen er niet om heen, want ze zijn eigenlijk heel erg leuk. Lekker kleurrijk!

Deze kun je het beste stylen met een heerlijke tuttige blouse. Een blouse met ballonmouwen zou ook perfect zijn om te combineren met een mouwloze blazer. Vergeet je haarclip uiteraard niet!

3. Teddy

Wat mega leuk is voor het najaar, is zo’n teddy-gilet. Je kunt ‘m combineren met een hoodie. sweater of simpelweg een longsleeve: het ligt er maar net aan hoe koud het is. Tip: draag zo’n teddy-gilet niet wanneer het regent. Voordat de teddy-stof zich dan heeft opgedroogd, ben je alweer een paar dagen verder.

Wist je dat de Zeeman nu dit teddy-giletje voor een inimini prijsje verkoopt? Wees wel snel, ze vliegen als warme broodjes over de toonbank, zo goedkoop zijn ze!