In een relatie beloof je eeuwige trouw aan elkaar en daar hoort ook bij dat je eigenlijk altijd eerlijk tegen elkaar bent. Hoewel we dus allemaal vinden dat liegen absoluut een no go is, gebeurt het helaas wel. En daar hebben mannen dan ook zeker een handje van. Mannen liegen namelijk over deze dingen het vaakst.

liegen
Bron: Emily in Paris

Onderwerpen waar mannen het vaakst over liegen

Vertrouwen is in een relatie natuurlijk onwijs belangrijk. Dat houdt in dat stellen in een relatie gelukkig maar weinig tegen elkaar liegen, omdat dat alleen maar tegen je kan gaan werken. De waarheid komt namelijk bijna altijd boven water en dat werkt op de lange termijn niet zo goed voor je relatie.

Maar toch hebben mannen af en toe wel een leugentje om bestwil. Om bepaalde redenen liegen we namelijk in een relatie. Ben jij benieuwd waar mannen het vaakst over liegen? Wij vonden het uit.

Exen

Praten over je ex is toch altijd een beetje ongemakkelijk als je een nieuwe lover aan de haak hebt geslagen. Het zal je dan ook niet verbazen dat heel veel mannen de waarheid liever achterwege laten. Ze zeggen liever iets waarvan ze denken dat jij het een prima antwoord vindt. Toch is dit vaak geen slimme actie, want wij vrouwen zijn natuurlijk de domste niet. Het komt totaal ongeloofwaardig over als een man vertelt dat wij zijn eerste liefde zijn.

Vriendinnen

Zodra je elkaar leuker begint te vinden, stellen jullie elkaar waarschijnlijk voor aan de vriendenkringen. Daarna volgt natuurlijk een uitgebreid gesprek over alle vrienden en vriendinnen. Hoewel er natuurlijk geen enkele reden is om hier over te liegen, doen mannen dit dus vaak wel. Ze durven zich dan niet eerlijk te uiten over jouw vriendinnen, omdat ze bang zijn jou te kwetsen.

Kleding

De laatste is natuurlijk je kleding! Hoe vaak sta jij niet voor de spiegel met een nieuw item en wil je toch de mening van je¬†lover horen voor je besluit of je hem houdt of dat je hem terugstuurt? Juist, heel vaak! En toch vinden mannen het heel lastig om jou op dit moment de waarheid te zeggen als ze eigenlijk toch niet zo’n fan zijn van de kleding die je aan hebt, waardoor ze dan een complimentje verzinnen om jou gelukkig te maken. Jammer, want we waarderen het juist als een man eerlijk is in deze situatie. (En trekken vervolgens alsnog aan wat we zelf willen.)