Wanneer je een tattoo laat zetten, zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Naar welke tattooshop ga ik? Wat voor design wil ik? En niet te vergeten: op welke plek komt de tattoo? De plek van de tattoo is namelijk even belangrijk als de tattoo zelf! Wil je de tattoo kunnen verbergen of mag gerust de hele wereld hem zien? Wil jij graag hoofden doen draaien met een onweerstaanbare tattoo? Dit vinden mannen de mooiste plekken voor tattoos bij vrouwen.

@arianagrande
@arianagrande

Het onderzoek

Tijdens een onderzoek van Zensa Skincare zijn de meest aantrekkelijke plekken voor tatoeages onderzocht. Aan duizend mensen werd een enquête met verschillende vragen over tattoos gestuurd. De vragen waren voornamelijk gericht op de persoonlijke mening van de participant. Zo werden ze gevraagd om elke mogelijke plek voor een tattoo te beoordelen op een schaal van 1 tot 5, met 1 als minst aantrekkelijk en 5 als meest. Nieuwsgierig naar de plekken met de hoogste score? Keep reading!

1. Schouders, heupen en bovenrug

De schouders, heupen en bovenrug staan op een gedeelde eerste plaats met allemaal een 3,3. Eén van de participanten van het onderzoek vertelde er zelfs een mooi verhaal bij. ”Ik zag een aantrekkelijke vrouw met een tattoo op haar heup. Ik gebruikte het als een manier om het ijs te breken en uiteindelijk begonnen we te daten.” Een tattoo op één van deze drie plekken zal dan ook zeker genoeg aandacht trekken wanneer ze te zien zijn. Je kan ze daarnaast natuurlijk gemakkelijk verbergen. Handig toch?

Tattoo FEM FEM Tattoo FEM FEM

2. Bovenarm en onderrug

Op de tweede plaats zijn de bovenarm en onderrug geëindigd met allebei een score van 3,2. Beide tatoeages komen vooral in de zomer tevoorschijn wanneer de truien worden ingeruild voor de crop topsShowing a little skin in de zomer is natuurlijk al sexy, laat staan wanneer je ook nog eens een prachtige tattoo onthult. Oh, en ook niet onbelangrijk: deze plekken doen minder pijn bij het zetten van een een tattoo. Win-win!

Tattoo FEM FEM Tattoo FEM FEM

3. Ribbenkast, bovenbeen en enkel

Op de derde plek met een 3,1 zijn geëindigd: de ribbenkast, het bovenbeen en de enkel. Waar de ribbenkast en het bovenbeen ook vooral in de zomer tevoorschijn komen, is de enkeltattoo het hele jaar door te zien. De drie tattoos zijn ook gemakkelijk te verschuilen achter een T-shirt, broek of een paar sokken. Het zijn de perfecte plekken als je je tattoo liever niet aan de hele wereld wil laten zien. Wees wel bewust van je eigen pijngrens: de ribbenkast en enkel zijn pijnlijke plekken om te laten tatoeëren. Don’t say I didn’t warn you!

Tattoo FEM FEM Tattoo FEM FEM

Meer weten over tattoos? Check hier de tattootrends van 2021!