Je hebt al een tijdje een relatie en jij vindt dat het wel tijd is om eindelijk een keertje te gaan samenwonen. Jij bent er helemaal klaar voor maar jouw vriend denkt daar duidelijk anders over, maar hoezo dat dan? Gelukkig vertelde 7 mannen aan Cosmopolitan waarom ze (nog) niet willen samenwonen. Ahaaaa…

Het wordt wel heel serieus

In een relatie kom je uiteindelijk op een bepaald punt dat dingen allemaal wel heel serieus worden. Zo kan je gaan samenwonen, trouwen en kinderen krijgen. Het komt allemaal wel heel dichtbij, misschien wel iets te dichtbij…

Geen risico’s nemen

Wanneer je met iemand gaat samenwonen in een relatie, wil je er honderd procent van zeker zijn dat jullie voor altijd bij elkaar blijven. Helaas kan je dit gewoon niet altijd weten. Maarja, wees nou eerlijk… een groot risico ontwijken is gewoon altijd makkelijker.

Moeders

Het kan ook zo zijn dat hij wel met je wil samenwonen, maar dat zijn moeder het niet wilt. Je schoonfamilie kan gelovig zijn en het er daarom niet helemaal mee eens zijn.

Samenwonen is niet goed voor het leven tussen de lakens

Het kan ook zo zijn dat hij niet met je wil samenwonen omdat hij bang is dat jullie een stuk minder tussen de lakens gaan kruipen samen.

Vrijheid wordt een stuk minder

Wanneer je samen gaat wonen moet je een stuk meer rekening met elkaar houden dagelijks. Op deze manier verlies je een groot stuk van je vrijheid. Helemaal niet gek dat hij bang is dat hij zijn vrijheid kan verliezen.

Nog niet helemaal klaar voor volledige toewijding

Het kan zo zijn dat hij nog niet helemaal klaar is voor volledige toewijding. Wanneer hij nog op zichzelf woont, staat hij met één been nog buiten de relatie. Ook kan er altijd een angst zijn voor een ingewikkelde break-up.

Het is gewoon fijn om alleen te zijn

“Ik hou heel erg veel van mijn vriendin, maar het is ook heel fijn om af en toe alleen te zijn”. Je bent in het algemeen al een stuk minder vaak alleen dan wanneer je vrijgezel bent!

Wil je alsnog heel graag samenwonen met je partner? Vraag hem dan rustig waarom hij er niet klaar voor is en communiceer duidelijk met elkaar.

Lees ook: Dit kan je verwachten als je gaat samenwonen