In zijn ogen is een lampje ophangen misschien wel helemaal niet sexy. Voor ons ligt dat nét even iets anders. En hiermee wil ik niet zeggen dat wij vrouwen instant geil worden van een peertje vervangen, maar de nonchalante uitstraling die een man kan hebben wanneer hij klust… Daar worden wij stiekem warm van. En dan bedoel ik niet dat hij in een strakke tank-top, ondergedompeld in olie met verf hoeft te spetteren. Maar juist de meest onverwachte handelingen die hij verricht, die niet per se sexy bedoelt zijn, kunnen ons wankel op de beentjes laten staan.

sexy-dingen-mannen-FEM-FEM

Daarom hebben wij nu 21 dingen op een rij gezet die onwijs sexy zijn. Misschien voor hem de meest doodnormale dingen om te doen, maar waarvan wij vrouwen (die op mannen vallen) stiekem erg ‘turned on’ van raken. Herkenbaar? Ja, toch!?

 1. Wanneer een man zijn haar niet heeft gedaan.

  WEG dus met al die gel, wax en andere plakzooi. De schattige wilde, losse lokken zijn cute! Net als met een half-nat-haar-puppylook de douche uit komen.

 2. Hem zien fotograferen.

  Zeer sexy wanneer je hem hurkend een grote camera ziet bedienen, gefocust op wat hij wil vastleggen.

 3. Een ‘redelijk/soort van half’ gespierde man.

  Als in; niet té hard z’n best gedaan. Geen overdreven sportschool type die olie bruin gespierd is, maar alsof hij van nature zo gebouwd is.

 4. Wanneer een man zich scheert.

  Niets meer mannelijk dan een vent z’n gezicht te zien scheren toch? 

 5. Als je wakker wordt terwijl hij met koffie de slaapkamer inkomt.

  Hier krijgt hij straks een beloning voor. Sowieso voor alle attenties in de ochtend.

 6. Als een man op een goede vader lijkt.

  Wij vrouwen smelten als hij een klein kind vasthoudt. Lees; een baby. Ook al moet je misschien (nog) niet denken aan kids, het is gewoon heel hot. Zal wel met een oer instinct te maken hebben. Hij komt dan liefdevol, sterk en zorgzaam over.

 7. Als er een theedoek over zijn schouder hangt.

  Hij is aan het afdrogen, maar jij denkt aan hele andere dingen die je in de keuken kunt doen. Want wat is het sexy als hij een theedoek over zijn schouder hangt en hij eruitziet als een ware chef-kok.

 8. Als hij achter je komt staan.

  Wat je op dit moment doet, van je handen wassen tot make-up aanbrengen – het maakt niets uit. Op het moment dat je zijn warmte en aanwezigheid achter je voelt, word je stiekem een beetje opgewonden.

 9. Een man die behulpzaam is.

  Eentje die je opa helpt met het gras te maaien en je oma met plezier hulp biedt in de keuken. Worden we nog verliefder van, echt waar.

 10. Als hij met je showt.

  Pronken met zijn schatje? Leuk vinden we dat.

 11. Als hij autorijdt.

  Sowieso vinden we het aantrekkelijk als een man een voertuig bestuurt. In een auto achteruit in parkeren en tijdens dat, over z’n schouder kijken met z’n hand achter jouw hoofdsteun, geeft ons kriebels. Als je dit voor je ziet weet je vast wat ik bedoel.

 12. Als hij je op een andere plek in je gezicht kust, bijvoorbeeld op je neus of voorhoofd.

  In één woord: super schattig.

 13. Als jullie samen in de lift staan.

  Op de een of andere manier vinden wij vrouwen dit heel opwindend. Het heeft iets intiems en spannends, am I right ladies?

 14. Een man die je beschermt.

  Je beschermt voelen is altijd gewenst. En naar mijn mening in een relatie ook heel belangrijk. Note for him: er zit een verschil in claim-gedrag of zich teveel over je ontfermen en bezitterig aan je vast klampen. Maar bescherming bieden en een man zijn op het juiste moment, daar score je punten mee.

 15. Als een man goede manieren kent.

  Wanneer hij beleeft en sociaal is naar jouw dierbaren. Dit komt respectvol en geïnteresseerd op ons over.

 16. Zich uitrekken als hij wakker wordt.

  Jawel, z’n lichaam uitstrekken dus. Mag altijd én ja óók midden op de dag. En als je dan ook nog stiekem een stukje gespierd lijf onder z’n kleding uit ziet komen.. We love it.

 17. Wanneer hij jouw haar achter je oor doet.

  Gewoon heel eventjes. Een kleine attentie, maar o zo sexy.

 18. Als hij op een zakelijke manier telefoontjes afhandelt.

  Sowieso is een man met ambitie aantrekkelijk voor veel vrouwen. Hierdoor laat hij zien dat hij zijn zaakjes op orde heeft en met gesprekken (met andere mannen) weet te dealen.

 19. Wanneer hij assertief is.

  Als hij tegen je in durft in te gaan wanneer hij het niet met je eens is. Want ja en amen op alles, dat is gewoon níet aantrekkelijk.

 20. Wanneer hij kampeert.

  En dan heb ik het natuurlijk niet over de momenten waarop hij met een wc-rol naar het sanitair sloft, maar over de momenten van vuur maken, tent opzetten, barbecuen en ‘overleven.’ Iets met oerdrift zullen we maar zeggen – misschien verklaart dat het. En niet te vergeten; samen in dat tentje slapen natuurlijk.

 21. Last but not least…

  Iets repareren. Van een kastje in elkaar zetten tot aan een plankje aan de muur hangen, boren, timmeren of iets met een meetlint – wat het ook mogen zijn, al het ijverige kluswerk is geoorloofd. Dus guys; ik hoop dat jullie nu ook begrijpen waarom we deze dingen liever aan jullie over laten.

Lees ook: mannendingen die wij vrouwen ontiegelijk irritant vinden.