McDonald’s is toch stiekem wel onze guilty pleasure. Een juicy burger met de iets wat slappe, maar iconische franse frietjes. Slecht nieuws: de fastfoodketen kampt met een groot tekort aan friet. Oh no!

McDonald’s kampt met groot tekort aan friet

Wij hoeven ons nog even geen zorgen te maken, want in Nederland hebben we genoeg aardappelen. Mocht je in Japan wonen, dan ben je waarschijnlijk wat minder amused. De filialen die gevestigd zijn in Japan hebben een serieus probleem: een tekort aan friet!

Pinterest
Pinterest

Alleen nog maar kleine porties friet

Dus, wat doe je als de friet bijna op is? De inwoners van Japan kunnen vanaf vrijdag alleen nog maar kleine porties friet bestellen. Worst nightmare!

Waarom is er een tekort aan friet?

Er zit weldegelijk een reden achter het tekort aan friet. In Canada (Vancouver) vonden de afgelopen week veel overstromingen plaats. Dit is de plek waar het friet voor Japan wordt ingeladen. En dan komen er ook nog eens leveringsproblemen bij kijken vanwege de pandemie.

De oplossing

Wat nu? Natuurlijk is McDonald’s druk bezig met het zoeken naar een oplossing. Zo zijn er al enkele vliegtuigen vol friet overgevlogen naar Japan. Tóch is dit helaas nog niet genoeg om de inwoners van het land te voorzien van een grote portie friet.. Om het goed te maken geeft de fastfoodketen de mensen zo’n 40 cent korting op de menu’s, omdat de portie friet kleiner is. Vinden jullie dit eerlijk?

Lees ook: Zo maak je zelf de welbekende frietsaus van de McDonald’s