Skiën doe je het liefst met een gevuld maagje. Vaak betekent dat een goede maaltijd met friet, braadworst, schnitzel of iets anders lekkers. Toch komt dat na een paar dagen wel je neus uit, omdat het erg eentonig is. In dat geval zou het ontzettend handig zijn als je gewoon even langs de McDonalds zou kunnen, toch? In het Zweedse skigebied Lindvallen kan dit! Daar vind je gewoon een McDonald’s op de piste.

Lunchen tijdens het skiën

Hoewel wintersport onwijs leuk is (lees: aprés-ski, eten en gezelligheid), heeft het ook zo z’n nadelen. Er komt een moment dat de lunch van start is en dat je een plekje moet zoeken om een hapje te eten. Een vochtige boterham in een zakje is vaak niet de eerste keuze dus ben je toch aangewezen op de veel te dure restaurants langs de piste. Allemaal leuk en aardig, maar na een paar dagen heb je de menukaart, die overal hetzelfde is, van top tot teen bestudeerd en alles wat je wel lekker leek al geprobeerd. Het komt dan nou eenmaal gewoon je neus uit.

McDonald’s op de piste

Je bammetje van thuis of voor de derde keer curryworst voldoet na een tijdje niet. Het is dan ook geen straf om een McDonald’s op de piste tegen te komen, want het maagje moet toch gevuld worden. Dat kan op dit moment enkel nog in Zweden. In het Zweedse wintersportgebied Lindvallen staat namelijk een McDonald’s op de piste. Hier kun je tussendoor een burgertje op de kop tikken of uitgebreid lunchen. Je hoeft simpelweg alleen langs het raampje te skiën en je bestelling te plaatsen!

McDonald's op de piste
Instagram @travelvalley

McSki in meerdere landen

Overigens is de vraag wanneer McDonald’s met meer van dit soort speciale vestigingen van McSki gaat komen. De Zweedse McSki staat er al sinds 1996 en is inmiddels niet meer weg te denken. Wij kunnen ons voorstellen dat deze vestiging als een trein gaat. Het is dan ook gek dat dit niet verder uitgerold wordt. Het zou een gat in de markt kunnen zijn!

Lees ook: Slecht nieuws: McDonald’s kampt met groot tekort aan friet