Als je al voor een langere tijd samen bent met je partner is er een grote kans dat de intimiteit tussen jullie afneemt. Jullie zijn comfortabeler geworden bij elkaar en nemen elkaar stiekem een beetje voor lief. Hoewel dit heel normaal is, is het belangrijk om te blijven investeren in jullie relatie. Daarom geven wij je 4 tricks voor meer intimiteit in je relatie. Ga jij deze met je partner proberen?

meer intimiteit in relatie
Bron: Bridgerton

Hoe zorg je voor meer intimiteit in je relatie?

Voel je je de laatste bij een beetje disconnected van je partner? Tijd om weer wat meer aandacht aan elkaar te besteden en de intimiteit in jullie relatie terug te brengen. Probeer eens het volgende:

#1 Zoen elkaar dagelijks 6 seconden

Volgens Dr. John Gottman, onderzoeker op het gebied van huwelijken en relaties, zorgt een dagelijkse zoen van 6 seconden ervoor dat je meer gezondheid en geluk in je relatie ervaart. Het advies is 6 seconden omdat dit lang genoeg is om romantische gevoelens te ervaren en een echte connectie te voelen met je partner.

#2 Plan iedere week een surprise date

Besteed één dag per week aan een surprise date, en doe dit om en om. Zo verras je elkaar op een creatieve en onverwachtse manier. Bijvoorbeeld: een sexy game night thuis, een drive-in film of een strandwandeling. Geen inspiratie? Dit zijn letterlijk 100 dingen die je kunt doen op een date.

#3 Ga tegelijk naar bed en neem je telefoon niet mee in de slaapkamer

Stellen die niet tegelijk gaan slapen hebben vaak meer ruzies, minder seks en minder gesprekken. Als je moeite doet om op dezelfde tijd naar bed te gaan (zonder afleiding van telefoons) zorgt dit automatisch voor meer intimiteit.

#4 Knuffel voor 20 seconden

Een andere manier om te connecten met je partner en om je geluksgevoel te vergroten is door elkaar 20 seconden te knuffelen. Door te knuffelen komt er een “liefdeshormoon” vrij genaamd oxytocine. Dit hormoon zorgt voor toename van vertrouwen en connectie. Volgens onderzoeken zou dit hormoon zelfs functioneren als een ‘natuurlijke antidepressiva’ dat zorgt voor een groot geluksgevoel.

Lees ook: 10 lichaamsdelen die je niet mag vergeten tijdens het voorspel