Wanneer je iemand vraagt hoe je voor de eerste keer moet zoenen, zal het antwoord zijn dat dit vanzelf zal gaan. Hoewel ze geen ongelijk hebben, want opwinding en intimiteit komt eenmaal natuurlijk, is dit niet altijd het geval. En zéker niet als er stress en spanning om de hoek komt kijken.

Een eerste zoen met iemand blijft altijd spannend, ongeacht hoe vaak je al gezoend hebt. Iedere eerste kus is een geheel nieuwe ervaring, en je weet gewoon níet hoe de lippen van je nieuwe lover proeven. Mocht je bang zijn jezelf voor schut te zetten, of een slechte kusser te zijn, dan hebben we hier de beste tips!

1. De setting

De setting = everything! Jullie moeten allebei comfortabel zijn met de omgeving. Zorg voor een plek waar je rustig samen kunt zijn en waar je niet gestoord zal worden. Privacy is erg belangrijk. Zelfs als alles juist is, maar de lokatie is slecht, is het alsnog een no-go.

2. Verwacht niet dat het perfect is vanaf het begin

Misschien heb je van tevoren al sexy berichtjes naar elkaar gestuurd, of heb je afgesproken dat dit de eerste keer wordt dat jullie gaan zoenen. Verwacht echter niet dat de mood vanaf het begin al perfect is. Ons advies: wees jezelf, en maak je niet te veel zorgen of jullie nu wel of niet gaan zoenen. Als het moment komt, dan gebeurt het vanzelf.

3. Haast je niet

Als je wilt dat jullie eerste keer steaming hot is, haast je vooral niet! Bouw rustig de spanning op, door samen een filmpje te kijken of een flirterig gesprek te voeren. Met deze films maak je zeker indruk op je crush.

4. Bouw de seksuele spanning op

Zoek een manier om zo dicht mogelijk bij je lover te komen, en raak hem/haar subtiel aan. Zorg dat je je stem verlaagt en niet te enthousiast bent. Dat zal namelijk de sensuele mood killen.

Pak de hand van je lief en zeg iets romantisch of liefs. Misschien iets wat je leuk aan diegene of de date vindt.

5. Kom dichterbij

Lees: heel dichtbij. Je partner opwarmen is de perfecte voorbereiding op een hete zoensessie. Raak je partner subtiel aan bij de wang of streel over zijn/haar arm. Geef tegelijkertijd een complimentje. Kijk elkaar in de ogen, en ga met je vingers door het haar. Sexual bliss!

6. Begin niet meteen

Je kunt je lover zoenen wanneer het moment daar is. Maar als je nog een beetje nerveus bent, kun je beter nog eventjes wachten. Het forceren zal dingen tussen jou en je nieuwe liefje alleen maar *awkward* maken. In plaats hiervan, kan je je gezicht heel dichtbij brengen, en enkel een kus geven op de wang, dichtbij de mond. Neem je tijd en wees niet gehaast, geniet van het moment!

7. Geniet van het moment

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip! Sluit je ogen en geniet van de sensatie terwijl je met je handen je partner streelt. Geniet van het gevoel van de warmte van je partner’s huid, en ga op in de seksuele spanning tussen jullie.

8. Maak gebruik van de erogene zones

Na enige tijd kan je een pauze van het zoenen nemen, en je focussen op andere delen van je partner’s lichaam, als de erogene zones. Dit is een duur woord voor gevoelige plekjes op je lichaam die je in een oogopslag in the mood maken wanneer ze aangeraakt worden. Bij mannen zijn dat deze plekjes.

Verwijder je lippen van je partner’s lippen, en beweeg zonder de spanning te verbreken, in de richting van zijn nek, schouders en uiteindelijk zijn vingers. Kus zijn vingers en ga met je tong over zijn vingertoppen terwijl je je handen op zijn lichaam plaatst.

9. Perfectioneer de kus

Kantel je hoofd licht naar een kant, dit zorgt dat je makkelijker kan ademen, open je lippen een klein beetje, en plaats ze op die van je partner. Beweeg je lippen niet té veel de eerste paar seconden, zodat je je volledig kunt focussen op de sensatie.

Je hoeft hier nog niet eens je tong te gebruiken. Maar als je je wilt wagen aan de french kiss, ga ervoor! Wanneer jullie elkaar goed aanvoelen, kan je met je tong zachtjes je partner’s lippen aanraken. Als dit fijn voelt, kan je je tong wat verder laten ronddwalen.

10. Verlies jezelf niet

Natuurlijk zorgt zoenen, en die spanning die het met zich meebrengt, voor en enorme rush. Maar dit betekent niet dat je iets moet doen waar je nog niet klaar voor bent. Verlies daarom jezelf vooral niet, en blijf te allen tijden trouw aan jezelf. Andersom geldt hetzelfde: wanneer je handen afdwalen naar andere plekken, en je partner hier niet comfortabel mee is, respecteer dit. Baby steps!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @balmoan