Succesvolle mensen houden zich vaak vast aan een goede structuur en een fijn ochtendritueel. Structuur is dan ook een belangrijk onderdeel in jouw weg naar succes. Daarnaast kan structuur voor meer rust zorgen. FEM FEM selecteerde een aantal gewoontes die jij kunt toepassen om meer structuur aan te brengen.

  1. Trek een mooie outfit aan

    Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn: begin met het aantrekken van een fijne outfit. Mensen die goed gestructureerd zijn, dragen niet de gehele dag de kleren die je aantrekt wanneer je op de bankt ploft. Nee, wanneer zij wakker worden eten zij een goed ontbijt, drinken zij een kop koffie, douchen ze zich en kleden zij zich aan. Zorg voor een gestructureerd ochtendritueel waarbij jij je klaarmaakt voor alles wat de dag met zich meebrengt. Draag daarvoor iets waarin jij je sterk en comfortabel voelt, zonder alleen dat laatste uit te stralen. Het is slim op zondag alvast te kijken naar je weekplanning en op basis daarvan al een aantal goede, bijpassende, outfits klaar te hangen. Dit zorgt voor minder tijdsdruk in de ochtend en voor meer structuur tijdens het opstarten.

  2. Geef je geheugen af en toe een steuntje

    We leven in een snelle wereld en krijgen enorm veel prikkels te verwerken. Er wordt dus nogal wat gevraagd van ons geheugen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat we afspraken of dingen die we moeten doen vergeten. Schrijf daarom je afspraken en je to-do list op. Je kunt er ook voor kiezen om het in je smartphone te noteren, maar check deze dan wel regelmatig en druk niet alle Google agenda reminders meteen weer weg.

    structuur-gewoontes-leven

  3. Stop met dingen uitstellen

Dingen die moeilijk zijn of waarin we simpelweg niet veel zin hebben, schuiven we vaak voor ons uit. Echter, uitstellen is nooit slim. Wanneer je iets op het laatste moment doet, gaat het vaak ten koste van de kwaliteit. Bovendien zorgt de tijdsdruk voor stress, waar het eindresultaat niet beter van wordt. Probeer zodra je kan, ergens aan te beginnen en het dan ook af te maken. Dit zorgt voor rust en daarnaast ook voor meer kwaliteit. Het is daarom juist goed om de zware taken of de taken waar jij tegenop ziet eerder te doen, zodat de rest van de taken makkelijker gaan omdat je niet met zo’n vol hoofd rondloopt.