Je hebt wel eens van die momenten dat je niet tevreden bent over jezelf. Je zelfverzekerdheid staat maar op een laag pitje. Zelfliefde en positief zijn over jezelf zijn heel erg belangrijk. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om meer van jezelf te houden en lekkerder in je vel te zitten.

zelf liefde femfem

Stop zelfkritiek

Jezelf de schuld geven van dingen die niet goed gaan in je leven is geen goed idee. Stop met zelf kritiek en laat je vertrouwen in jezelf niet afhangen van een onbelangrijke gebeurtenis in je leven. Fouten maken is menselijk, het hoort bij het leven en je kan er van leren!

Doe wat jij wil doen

Doe dingen waar jij gelukkig van wordt. Ga alleen op reis als je wanderlust hebt, ga die cursus doen die je interessant lijkt, lees een goed boek, kijk die serie die je stiekeme guilty pleasure is of ga op zoek naar een nieuwe hobby om te doen in je vrije tijd. Gun jezelf ook de tijd om deze dingen te doen. Heb je bepaalde dingen in je agenda staan die je niet wil doen, kijk dan of je ze af kunt zeggen. Het is belangrijker om tijd te besteden aan dingen die je graag doet en met mensen die je graag ziet dan dat je tijd verdoet met dingen die je veel minder leuk vindt om te doen. Geniet van tijd alleen met jezelf en besef je dat je niet telkens mensen om je heen hoeft te hebben om jezelf meer te waarderen.

Houd een positief dagboek bij

Schrijf elke dag of week op wat er voor positieve dingen zijn gebeurd. Schrijf je gedachtes, gevoelens en ervaringen op. Of maak elke dag een klein lijstje met dingen die positief waren die dag. Focus meer op de positieve dingen dan de negatieve dingen die gebeuren.

Ga sporten en eet gezond

Ga lekker sporten als je je wat minder goed voelt over jezelf. Door de endorfines die vrijkomen tijdens het bewegen, raak je in een betere stemming en het kan leiden tot een positiever zelfbeeld. Ook ga je je een stuk beter voelen als je gezond eet en in combinatie met het sporten krijgt je lichaam en zelfvertrouwen een boost.

Wees niet onzeker over jezelf, jij bent mooi en dit is waarom!