Dat het belangrijk is om genoeg water binnen te krijgen, wisten we al. Toch blijft het lastig om genoeg te drinken de hele dag door. Wil jij meer water drinken? Dan hebben wij een paar tips voor je waar je zeker iets aan hebt.

water-femfem

Waterfles

Neem altijd een flesje water mee. Zorg dat er altijd eentje in je tas zit, die je kunt vullen. Zo heb je op elk moment van de dag water bij je.

Smaakje

Normaal water saai? Voeg dan een smaakje je toe! Je kunt van alles toevoegen, denk aan komkommer,citroen of aardbeien. Maak er een gezellig feestje van, dan ga je straks nog water drinken met plezier ;-).

Eten

Geen zin om water te drinken? Kies dan voor eten! Ga voor voedsel wat veel vocht bevat. Ze zeggen niet voor niets een appeltje voor de dorst.

Gewoonte

Je moet er misschien even aan wennen, maar probeer er een gewoonte van te maken. Een glas in de ochtend bij het ontbijt, een glas voor de lunch en een glas na het avondeten. Wanneer je gewend bent gaat water drinken een stuk sneller!

App

Er bestaan handige apps voor op je telefoon die bijhouden hoeveel water jij drinkt. Te weinig gedronken? Dan geeft je telefoon je een sein dat het tijd is om te drinken. Handig!

Hoeveel water drink jij op een dag?

Lees ook:

Last van puistjes? Zo voorkom je ze