Onze hoofdstad is uitgeroepen tot één van de meest romantische steden ter wereld. Hoe kan het ook anders. Amsterdam heeft dankzij haar grachten, fijne sfeer en schilderachtige straatjes hét imago van de stad van liefde ontwikkeld. En we staan hoger dan je denkt!

Amsterdam één van de meest romantische steden ter wereld

Amsterdam is dus uitgeroepen tot een romantische stad. Dat blijkt uit nieuw onderzoek! Onze hoofdstad heeft het derde plekje bemachtigd in het lijstje en heeft alleen de steden Parijs en San Francisco nog voor zich. Zeker een mooi resultaat voor de stad van Ajax, de schilderachtige grachten en de wereldberoemde Dam.

Inwoners oneens

Toch is niet iedereen het eens met deze beslissing. Vooral de lokale Amsterdammers vinden de stad allang niet meer zo romantisch als nu wordt beweerd. Dat heeft alles te maken met het massatoerisme in de stad. Volgens hen was Amsterdam vroeger zeker één van de meest romantische steden ter wereld, maar nu niet meer. De hordes toeristen verpesten de prachtige stad.

AT5 sprak met meerdere inwoners en zij hadden hun woordje meteen klaar. Reacties als “een lachertje” en “Amsterdam is heel romantisch. Zoals Eberhard van der Laan zei: het probleem is dat de rest van de wereld dat nu ook weet”, kwamen voorbij. Overigens zijn inwoners buiten Amsterdam het ook niet allemaal eens met dit besluit.

Welke steden zijn nog meer romantisch?

Heb je nog een romantisch weekendje weg op de planning staan met je lover? Dan hoef je echt niet per se in eigen land te blijven voor onze romantische hoofdstad. Er staan namelijk nog negen andere steden op het lijstje. Zoals we net al zeiden Parijs en San Francisco, maar dat is niet alles. Andere romantische steden zijn bijvoorbeeld steden als Barcelona, Florence, Marrakech en Lissabon. Genoeg te kiezen dus. Boeken maar!

Lees ook: Dit zijn de leukste in Nederland voor een weekendje weg met je lover