Eens in de zoveel tijd is het fijn om er even tussenuit te gaan. Een weekendje weg met je lover kan vaak al genoeg zijn. Mocht je twijfelen over waar je naartoe wilt gaan, dan hebben wij de leukste steden in Nederland op een rijtje gezet voor een weekendje weg met je lover.

Maastricht

Maastricht is (als het aan ons ligt) een van de leukste steden in Nederland. Je kunt hier namelijk verschillende dingen doen, of het nu zonnig of regenachtig weer is. Als je net buiten de stad treedt kun je verschillende grotten bezoeken – hier zit je dus altijd droog! Of je kunt lekker genieten van een stuk overheerlijke vlaai, die je overigens ook zelf kunt maken tijdens een workshop! Wil je dit weekend extra speciaal maken? Dan zijn dit de mooiste en meest luxe hotels in de stad.

Breda

Breda heeft een druk en bruisend centrum en het is er altijd *kei gezellig*. Je zult je dan ook niet vervelen tijdens een weekendje Breda met je lover. Zo kun je ervoor kiezen om te picknicken in het stadspark of je kunt de stad zelfs per boot verkennen! Voor een hapje en een drankje kun je het beste naar de Grote Markt. En als je na al die bitterballen en biertjes de nodige calorieën er weer af wilt hebben, dan kun je je energie kwijt in de speeltuin voor volwassenen.

‘s-Hertogenbosch

We blijven nog even hangen in de Brabantse gezelligheid door het te hebben over ‘s-Hertogenbosch. Want, wat is dit een stad! Je kunt je eindeloos vermaken in de charmante binnenstad. Bezoek een markt of ga opzoek naar het beste worstenbroodje van de stad. En aan een bezoekje Den Bosch kan een tussenstop bij Jan de Groot ook niet ontbreken voor de lekkerste Bossche Bol uit de stad!

Leiden

Leiden is een studentenstad! Maar ook kun je je hier met je lover prima vermaken. Loop samen “De Leidse Loper”, een wandelroute door het centrum van de stad. Je ziet dan gelijk 24 historische gebouwen. Cultuur snuiven at its finest! Ben je niet zo van de geschiedenis? Dan kun je ook dit spelletjescafé in Leiden bezoeken!

Leeuwarden

Fryslan Boppe! Oftewel, leve Friesland. Friesland bevindt zich helemaal in het noorden van Nederland en is (ondanks de afstand) zeker een bezoekje waard. Je kunt de stad van bovenaf bekijken door op de Oldehove te klimmen. Hier heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht! Mocht je in de wintermaanden gaan, dan is er zelfs de kans dat je het ijs op kunt. Daarna kun je heerlijk opwarmen met je lover onder het genot van een warme kop chocolademelk. Hmmm!

Lees ook: Dit zijn dé ideale vakantiebestemmingen voor jou en je lover