Het zal geen verrassing zijn dat je tegenwoordig als succesvolle Youtuber een behoorlijk zakcentje verdient. Of je het nou op een podium, voor de camera of achter een computerscherm doet: entertainen is een vak apart. Maar welke Youtube celeb verdient er nou het meest met het bedenken, uitvoeren en editen van zijn of haar video’s? Dit zijn de 3 best verdienende Youtubers van Nederland!

3. Enzo Erkelens (Enzo Knol)

Deze Nederlandse vlogger heeft inmiddels met zijn 2.5 miljoen abonnees een groot publiek voor zijn dagelijkse video’s. Gemiddeld krijgen zijn vlogs maar liefst 600.000 views. Volgens geruchten heeft Enzo Knol inmiddels ongeveer 4 miljoen euro verdiend aan zijn video’s, sponsordeals en andere klussen. Daarnaast verkoopt hij zijn eigen merchandise en is hij zelfs stemacteur voor verschillende animatiefilms. Dat Enzo Knol één van de meest bekende Nederlandse Youtubers is, is dan ook geen verrassing.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Enzo Knol (@enzoknol)

2. Jordi van den Bussche (Kwebbelkop)

Jordi van den Bussche staat met zijn Youtube kanaal Kwebbelkop op de tweede plek in de lijst. Jordi is dan ook één van de best bekeken Nederlandse Youtubers van dit moment. Zijn kanaal heeft 14.4 miljoen subscribers en zijn video’s zijn in totaal meer dan 5 miljard keer bekeken. In zijn Engelstalige video’s geeft hij onder andere grappig commentaar op videogames als Grand Theft Auto en Minecraft. Er wordt gezegd dat een Youtuber gemiddeld 1000 euro per miljoen views verdient. In dat geval zou Jordi met sommige video’s wel op tienduizenden euro’s uitkomen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg bedrijven die geïnteresseerd zijn in een sponsordeal met deze populaire Youtuber. Als hij zo door gaat, zal hij zich voorlopig niet druk hoeven te maken over zijn inkomen.

1. Nikkie de Jager (NikkieTutorials)

De meest bekende en rijkste Nederlandse Youtuber is Nikkie de Jager. Haar YouTube kanaal NikkieTutorials heeft inmiddels 13.8 miljoen abonnees en haar populairste video is maar liefst 42 miljoen keer bekeken. Nikkie is inmiddels een celebrity in binnen- en buitenland. Ze staat dan ook in de top 5 van meest succesvolle beauty Instagrammers van de wereld. Voor een gesponsorde post kan ze wel €25.000 vragen. Maar dan word je wel door miljoenen mensen gezien!

Lees ook: Dit is het vermogen van Youtuber en influencer Monica Geuze!