Weinig hoogtepunten gehad in 2018? Laten we daar wat verandering in brengen voor 2019. Dit jaar komen er weer voldoende spannende tijden voor pleasure seekers. Hierbij de 8 seks trends voor het komende jaar.

seks trends 2019 FEM FEM

1. Open en Polygame Relaties

Seks of relaties met meerdere partners gebeurt al jaren maar nu wordt het pas echt geaccepteerd. Dankzij de Fifty Shades-films zijn we inmiddels wel bekend met BDSM maar nu is er ook meer besef bij het grote publiek dat er meer bevredigende relatiestijlen bestaan.

2. Singledom en Gifting

Aha, deze is speciaal voor de single ladies. Een van de grootste trends van 2019 is een verhoogd aantal vrouwen die happy single blijven tot later in hun leven. De gemiddelde leeftijd om te gaan trouwen was in 2018 31 jaar – dit blijft maar wat wel nieuw is dit jaar volgens data van LELO is dat er een expontiële groei is in vrouwen die voor andere vrouwen kopen. En met kopen hebben we het over seksspeeltjes kopen. Vrouwen zijn steeds comfortabeler in het bestellen van intieme plezierproducten voor hun vrienden. Iemand een seksspeeltje geven is perfect om op een bijzondere en meningvolle manier te zeggen, ‘Ik geef om jouw blijheid’ volgens LELO.

3. Sekspoppen

Ze bestaan al jaren, vaak van het opblaasbare soort, maar sekspoppen gaan ook met de tijd mee en je kan ze tegenwoordig ook volledig van siliconen krijgen en lijken ze levensecht.

4. Kunstmatige intelligentie

Gerelateerd aan de sekspoppen maar toch ook iets nieuws is het begin van een revolutie in de kunstmatige intelligentie op het gebied van seks. Na het enorme succes van apparaten als Alexa op Amazon zijn er nu verschillende soorten seksspeeltjes die zich aanpassen aan jouw genot. Denk hierbij aan apparaten die met hulp van biometrische gegevens (hartslag en ademhaling bijvoorbeeld) leert waar jij van houdt en hierop reageert.

5. Mannelijk plezier

Niet alleen seksspeeltjes voor vrouwen, maar ook speeltjes voor mannen worden belangrijk in 2019. Verras jouw vriend me een prostaatmassage met bijvoorbeeld de HUGO™ of Bruno™ of LOKI™. Verwen hem en wedden dat jij er ook een hoop hoogtepunten voor terug krijgt…

6. Hevige (seksuele) discussies

Vorig jaar gebeurde het al veel maar we kunnen dit jaar ook veel discussies rondom seks, seksuele gelijkheid en mensenrechten verwachten. Wat we zien is dat de oude orde van seksualiteit schommelt op zijn grondvesten. Traditionele seksuele waarden worden, noodzakelijkerwijs, bedreigd en degenen die proberen deze te behouden en te verdedigen klinken luider dan ooit. Deze strijd zal niet worden opgelost in 2019, maar het debat eromheen zal heviger zijn dan ooit.

7. Nieuwe sensaties

Het wordt telkens moeilijker om nieuwe manieren te vinden om de zenuwuiteinden te stimuleren maar volgens Heleen van Royen is er één seksspeeltje wat briljant is als het gaat om het stimuleren van de clitoris. De SONA™ (ook van huize LELO) heet een uniek systeem dat vertrouwt op sonische golven wat zorgt voor een nieuw soort sensatie en vooral heel veel plezier. Dus mocht je je vriendin willen verrassen met iets leuks (of jezelf) dan is de SONA™ sowieso een winnaar.

Lees ook: de meest ongemakkelijke dingen na een sekspartij.