Mocht je net als many more, het nieuwe jaar wederom gestart zijn als single, dan hebben we goed nieuws voor je. Het blijkt dat januari volgens statistieken de beste maand is om een date te scoren. Belangrijk om te vermelden: dit geldt voor online. Naast al onze goede voornemens schijnt het dat we in januari massaal aan de slag gaan met onze versierskills.

blake-lively

Wensenlijstje

Als we de cijfers mogen geloven, flirten we er in januari dus flink op los. De reden van deze statistieken is dat in de eerste maand van het jaar er ruim 50 miljoen berichten worden verstuurd via datingsites. Dat leidt in zeker 1 miljoen!! gevallen tot een heuze date. Het is niet zo raar dat dit in de maand januari gebeurd, want het vinden van een nieuwe liefde staat al jarenlang in de top tien van ons wensenlijstje.

Touwtjes in eigen handen

Naast het stoppen met roken, minder eten, meer sporten en vaker je schoonouders bellen, is het vinden van een nieuwe liefde een steeds terugkerend voornemen. In hoeverre deze dates uiteindelijk ook goed aflopen is niet zeker, maar wat we wel weten is dat Nederland volgens het CBS 2,7 miljoen vrijgezellen kent. Een deel van deze vrijgezellen neemt de touwtjes in eigen handen en laat het derde geluk een handje helpen. De dating apps zijn mateloos populair.

Swipen

Dat het gebruik van dating apps enorm is gegroeid is leuk, maar werkt dat nu echt? Volgens onderzoek ben je zo’n 38 uur aan het swipen en chatten voor er sprake is van een echte fysieke date. Het vinden van liefde online is dus vooral een kwestie van geduld en beperkte verwachtingen. De kans is namelijk groter dat je er in het echte leven sneller in slaagt om een date te regelen. Mocht je op basis van bovenstaande overtuigd zijn van je kans, swipe er dan rustig op los. Er is een grote kans dat jij je nieuwe liefde tegenkomt…

Op deze manier kun jij veilig genieten van het online daten!