De kans op vinden van de ware liefde, hij lijkt voor velen van ons heel klein. Maar ja, zeg nou eerlijk: hoe groot is de kans dat je de liefde van je leven zo tegen het lijf aan loopt? Om die kans te vergroten is online daten in het leven geroepen. Niet alleen is het heel erg leuk, ook is de kans een stuk groter dat je een leuke vent aan de haak kan slaan. Maar, online daten kan ook risico’s met zich meebrengen. En wij leggen je uit hoe je die kan tackelen.

date succes

Ga op je gevoel af

Online daten, het lijkt vaak allemaal zo onschuldig en veilig, maar soms is dat niet het geval. Niet alleen kunnen mensen een andere identiteit gebruiken, ook kunnen sommige website via cookies zien waar je je bevindt en wat je IP-adres is. Dat wil je natuurlijk niet, daarom hebben we een aantal tips voor je om dat te voorkomen. De eerste tip klinkt best logisch, maar toch gaat het wel eens mis, namelijk: ga op je gevoel af. Wanneer je eerste indruk niet goed is van je gesprekspartner, moet je het misschien gewoon meteen afkappen. Een eerste indruk zegt altijd enorm veel en dat geldt ook als je online iemand ontmoet. Het stopzetten van zo’n gesprek of het afzeggen van een afspraak kan jij doen door te zeggen dat je een date hebt gepland met iemand anders of dat je simpelweg geen interesse hebt. Cru, maar het is wel de snelste en meest effectieve manier.

Bescherm je identiteit

Nóg een manier om online daten veilig te maken: gebruik een VPN-verbinding. Een VPN-verbinding is namelijk een manier om via een andere server gebruik te maken van het internet. Daarnaast is de verbinding versleuteld. Dat betekent dat websites, personen en andere bedrijven niet zomaar jouw informatie kunnen opvragen via cookies. Het is dus een manier om je IP-adres te versleutelen waardoor je niet makkelijk gevonden kan worden. Best handig als je jouw identiteit dus nog even wil bewaren voordat je iemand in het echt gaat ontmoeten.

Deel nooit persoonlijke informatie

Wanneer je een goede klik hebt met iemand, betekent het niet dat die klik ook in real-life aanwezig is. Wacht daarom altijd met persoonlijke informatie geven tot de échte date. Zo voorkom je dat iemand veel over je weet zonder dat je diegene echt kent. Mocht het achteraf een catfish blijken te zijn, dan ben je blij dat je geen belangrijke informatie hebt gegeven, zoals je adres of nog erger: je bankgegevens. Dit kan je beter lekker voor jezelf houden

Dus, let goed op bovenstaande vuistregels en het gaat je zeker lukken. Ga op je gevoel af, gebruik een VPN-verbinding én geef nooit zomaar persoonlijke informatie. Wanneer je dat allemaal goed gebruikt, dan kan je veilig gebruik maken van een online-datingsite of app. En dat wil je, want dan ga je zien dat jij diegene gaat vinden waar je op hoopt. Succes met het vinden van je ideale droompartner. En onthoud goed: safety first!