Wenkbrauwen verven is tegenwoordig de lazy manier om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen er altijd perfect uitzien. Hoewel dit het grootste deel van de tijd eigenlijk prima gaat, wil het ook nog wel eens compleet misgaan. Zo overkwam Tylah Durie een veel heel vervelend horrorscenario: ze werd bijna blind na het verven van haar wenkbrauwen. Dit is iets je absoluut niemand toewenst!

Tylah bijna blind na het verven van haar wenkbrauwen

De 16-jarige Tylah probeerde een wenkbrauw- en wimperverf kit die je zelf kunt aanbrengen. Niet lang na het aanbrengen van de verf begon ze last te krijgen complicaties. Haar hele gezicht begon op te zwellen, de huid rondom haar ogen werd rood en haar wimpers begonnen uit te vallen. Toch besloot ze te gaan slapen en zocht ze er verder niets achter. Ze werd echter wakker met nog veel ergere complicaties. Haar oogbollen werden ook verder opgezwollen en ze had veel last van pus wat uit haar ogen kwam. Ze beschrijft het alsof er zand in haar ogen zat. Uiteindelijk is ze naar het ziekenhuis gebracht.

Daar bleek dat dit een allergische reactie op een van de bestanddelen van het product te zijn. Ze had nog nooit eerder zo’n reactie gehad en zocht er ook niets achter. Haar familie had immers ook geen allergieën dus ze dacht dat het wel goed zou gaan. Ze deed daarom geen test terwijl dit wel als waarschuwing op de verpakking wordt vermeld. De dokters zeiden dat ze enorm veel geluk heeft gehad en dat dit er ook voor had kunnen zorgen dat ze na het gebruik blind had kunnen worden. Verder moet ze voortaan ook oppassen met haarverf, want ook daarvoor kan ze allergisch zijn. Ze is inmiddels helemaal genezen van het idee om nog te verven en geeft aan dat ze nooit meer iets zal verven.

blind na het verven van haar wenkbrauwen

Test altijd of je allergisch bent

We kunnen dus eigenlijk concluderen dat het testen van cosmetica- en haarproducten echt een must is. Allergieën komen echt voor en kunnen hele vervelende gevolgen hebben. Vergeet dit dus nooit!

Lees ook: Microblading-behandeling gaat compleet fout