Als je standaard je wenkies on fleek wilt hebben kan microblading wel eens de perfecte oplossing bieden. Want wanneer je je wenkbrauwen zelf doet, herken je de struggle wel dat je er ontzettend veel tijd aan kwijt kunt zijn! Ze moeten gelijk zijn, even dik, even dun, zelfde kleur en ga zo maar door. Tegenwoordig kan je dit doen door een microblading-behandeling met semi-permanente make-up. Ideaal! Althans, dat zou je denken…

microblading-behandeling-gaat-fout

Wat is microblading?

Microblading is een techniek om semi-permanente make-up aan te brengen op het gezicht. Er wordt gebruik gemaakt van een pen met daarin kleine naaldjes. Met die naalden worden er met inkt kleine lijntje op de huid gezet. Dit werkt erg goed voor het zetten van bijvoorbeeld wenkbrauwen. Door de kleine lijntjes die met een vegende beweging worden gezet lijken de haartjes heel natuurlijk en echt! Het effect blijf je ook nog eens 1 à 2 jaar zien! Klinkt heel leuk allemaal, maar doe goed je onderzoek voordat je zomaar bij iemand in de stoel gaat liggen, want bij deze dame ging het compleet fout!

Microblading gaat fout

Helaas overkwam Jemi Ledbettern deze nachtmerrie. Ze was 42 en geboren zonder wenkbrauwen. Jemi was dan ook door het dolle heen toen ze van haar dochters een $250 Groupon voucher kreeg om haar wenkbrauwen te laten doen door middel van een microblading-behandeling. Ze ging vol enthousiasme naar de salon maar kwam thuis met een rampzalig resultaat. Ze had geen twee wenkbrauwen, maar vier! “I looked hideous” is wat ze er zelf van zegt. Helaas kwam ze er achteraf pas achter dat de schoonheidsspecialiste waar zij terecht kwam, helemaal niet gecertificeerd bleek te zijn.

Dus ladies, eerst even de salon checken voordat je je afspraak maakt! Tenzij je 4 wenkbrauwen wilt natuurlijk…

Lees ook: Wow! Deze wenkbrauwgeld blijft wél de hele dag zitten