Is het weer die tijd van de maand? Een opgeblazen gevoel, buikkrampen en hoofdpijn. Je zou je het liefst volstoppen met chocolade repen en zakken chips om je vervolgens alleen nog maar beroerder te voelen. Als je je dieet ietsje aanpast sla je je een stuk beter door je menstruatie heen. De volgende snacks zijn lekker én helpen je in tijd van nood.

Bananen

Als je last heb van buikkrampen zijn bananen een uitkomst. Ze zitten vol met potassium, magnesium en vitamine B6. Dit vermindert krampen en het geeft je een stoot energie. Ook zorgt de vitamine B6 ervoor dat je bloedsuikerspiegel op pijl blijft waardoor je minder last hebt van stemmingswisselingen.

Amandelen

Als je smacht naar een vette snack, neem dan een handje (of twee) amandelen. Dit nootje zit vol met goede vetten. Het vermindert je opgeblazen gevoel en stabiliseert je bloedspiegel. Amandelboter is ook heerlijk op brood of in combinatie met een banaan.

Sinaasappels

Verse sinaasappelsap bij je ontbijtje klinkt niet verkeerd toch? Begin de dag met een vitamine C boost. Dit is goed voor je weerstand en geeft je huid een enorme opkikker. Vitamine C is namelijk noodzakelijk voor de aanmaak van collageen, wat je huid soepel houdt.

Koffie

Caffeïne kan je helpen om een snelle energieboost te krijgen als je het ‘s ochtends even niet ziet zitten. Je moet het natuurlijk niet overdrijven, één kopje koffie om de dag te beginnen is voldoende om je op gang te helpen. Dit zijn de voordelen van het drinken van koffie. 

Cacao

Cacao is een wondermiddeltje vol met magnesium en ijzer dat jouw energielevel op pijl brengt. Ook bevat het een stofje genaamd fenylethylamine, dat je lichaam herkent als een geluksstofje (je lichaam maakt dit ook aan wanneer je verliefd bent) waardoor je humeur een stuk beter wordt. Hoe onbewerkter je de cacao eet, des te beter. Voeg wat cacaopoeder toe aan je smoothies of over je yoghurt.

Wist je dat vrouwen in Italië vrij krijgen tijdens hun menstruatie?

Lees ook:

De nieuwe foodtrends van 2018!