We kunnen er helaas niet meer onder uit, de tweede golf van het coronavirus. Het aantal besmettingen loopt enorm op en om deze reden zijn de maatregelingen strenger geworden. Dat betekent zoveel mogelijk thuis werken, de horeca sluit om 22.00, een maximum van vier mensen op bezoek en op sommige plaatsen wordt je dringend geadviseerd een mondkapje te dragen. Dit is allemaal geen pretje, maar helaas moeten we er echt aan gaan geloven. Dit is de enige manier waarop wij het virus weer onder controle krijgen. Dat zal iedereen maar al te goed begrijpen, maar dat neemt niet weg dat dit niet makkelijk zal gaan worden. En dan komt de winter er ook nog eens aan…dan wil je toch juist zoveel mogelijk mensen kunnen knuffelen? Daarom geven wij je wat tips om jezelf zo happy mogelijk te houden komende weken, en laten we met z’n alle hopen dat er dan snel een eind komt aan deze ongezellige tijd.

Help elkaar

Het is heel goed om elkaar te helpen, juist in deze tijd. Dit is niet alleen goed voor de persoon die jij helpt, maar ook voor jou. Wanneer je een ander helpt (op wat voor manier dan ook) komt er namelijk endorfine vrij (gelukshormoon). Hierdoor help je jezelf ook een beetje, door middel van anderen te helpen. Ga bijvoorbeeld een keer boodschappen doen voor je buurvrouw aan de overkant die in de risicogroep valt. Of maak even een praatje met haar (op 1,5 meter afstand of course) Met de kleinste dingen kun je de dag van een ander een heel stuk leuker maken, en hier word je zelf ook instant blij van! Geloof ons maar.

Selfcare

Het is super belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen in deze tijden. Je zit veel binnen, veel activiteiten zijn afgelast en je kunt niet meer uitgaan. Hierdoor kun je jezelf al snel een beetje gaan verslonzen, en dat is natuurlijk zonde! Het is erg belangrijk om gezond te blijven eten, te blijven sporten, goed te slapen, genoeg daglicht te krijgen en als het even kan ook Vitamine D op te doen. Neem tijdens het thuiswerken goede pauzes zodat je productiever bent en neem minstens een keer per dag even een frisse neus. Je mist namelijk (vaak) al de fietstocht er naartoe, en frisse lucht blijft mega belangrijk.

What’s new(s)?

Je denkt er toch al constant aan, en je wordt er overal weer aan herinnert en mee doodgegooid, of het nou is op straat, in de krant of op social media. Ja, ja, ja we weten het allemaal inmiddels wel. Probeer daarom het nieuws (over Corona) zoveel mogelijk te vermijden. Hier zul je alleen maar ongelukkiger van worden. Het zijn nou eenmaal minder leuke tijden, maar je hoeft jezelf daar niet constant aan te herinneren, dat gebeurd namelijk al genoeg. Je hoeft je uiteraard niet helemaal af te sluiten van het nieuws, maar we bedoelen meer dat het geen zin heeft om bijvoorbeeld de NOS app continu in de gaten te houden. Een keer per dag kijken is goed genoeg.

Zelf de slingers ophangen

En nee, dit bedoelen we niet letterlijk, want thuis feestjes geven mag helaas niet. Maar probeer het gewoon een beetje leuker te maken voor jezelf. Blijf niet zo hangen in negatieve gevoelens, it is what it is. Er komt echt wel weer een tijd waarin we weer wat vrijer zijn. Probeer jezelf niet (te) veel te beperken, maar houdt je uiteraard wel aan de regels. Probeer bijvoorbeeld een keer een avondje te Facetimen met vriendinnen en samen een film te kijken. Natuurlijk is het gevoel hierbij heel anders dan lekker cozy samen op de bank met dekentjes, maar het kan altijd erger. Probeer te denken in oplossingen en niet in de negatieve vibes te blijven hangen.

Beperk je eenzaamheid

Het is absoluut niet gek dat jij je af en toe eenzaam voelt in deze tijd. Dit is erg logisch, iedereen heeft hier last van en in deze gekke tijden al helemaal. Maar probeer je eenzaamheid zoveel mogelijk te beperken. Facetime met vrienden en familie en blijf vooral praten over je gevoelens. Schaam je hier niet voor, waarschijnlijk denkt jouw vriend/vriendin hier hetzelfde over. Door middel van deze gevoelens te delen zul je merken dat jij je al meteen wat minder eenzaam voelt, en probeer te onthouden dat je echt niet alleen bent: We’re all in this together.

Maak een feestje van thuiswerken

Thuiswerken…super saai. Je mist toch echt die korte gesprekjes bij het koffiezetapparaat of de gesprekken over je weekend met jou favo collega. Je vond het net zo fijn dat je weer naar kantoor mocht en nu zijn we weer terug bij af. Maar met een aantal tips kun je een feestje maken van het thuiswerken! Je kunt thuiswerken namelijk al veel leuker maken door een aantal kleine aanpassingen, bijvoorbeeld: trakteer jezelf op een nieuwe heerlijk grote thee mok. Het klinkt misschien gek, maar hierdoor zul je ernaar uit gaan kijken om thee te drinken. Koop een aantal lekkere snacks en beloon jezelf met een klein snackje als je iets af hebt. Een andere tip die extra welkom is nu de winter eraan komt: doe de kaarsjes aan. Hoe gezellig is dit? Het wordt al veel eerder donker, maar zeker niet bij jou!

Mindfulness

Deze periode kan een hoop angsten, stress en frustraties met zich meebrengen. Het is de kunst om hier niet te lang in te blijven hangen, en daar kan mindfulness bij helpen! Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is bewezen dat mindfulness jouw mentale gezondheid kan verbeteren. Begin met wat makkelijkere oefeningen en werk jezelf steeds meer naar boven.

Dress up

Oké , je hoeft niet meer naar kantoor en je kunt ook niet meer uitgaan. Maar dit betekent echt niet dat jij er elke dag uit moet zien als een slons. Probeer er elke dag nog steeds fabulous uit te zien. Wees creatief met je accessoires en draag lekker wat jij leuk vindt! Niemand die het ziet. Als je elke dag in je joggingspak achter je laptop gaat zitten, begin je je ook ‘lui’ te voelen. Je zult hierdoor minder productief zijn. Dus ga lekker los met je outfits!

Lees ook: 7x dit zijn de grote voordelen aan thuiswerken