In principe lijkt metabolisme simpel om te begrijpen: hoe hoger je metabolisme, hoe meer calorieën je lichaam verbrandt. Iemand met een trage stofwisseling krijgt eerder te kampen met overgewicht dan mensen met een snelle stofwisseling. Zelfs in rust verbruikt iemand met een snel metabolisme meer calorieën. Tsja, sommige dingen in de wereld zijn nu eenmaal oneerlijk verdeeld.

Voedingsstoffen die goed zijn voor je metabolisme

Toch zijn er ook bepaalde factoren die je metabolisme kunnen beïnvloeden. Als je wil voorkomen dat je aankomt en je denkt dat je een langzame stofwisseling hebt, kun je daar door middel van je dieet soms wat aan doen. Althans volgens Gerard Mullin: auteur van ‘The Good Gut Diet’.
Gerard beveelt aan zijn cliënten vijf gezonde voedingsstoffen aan die een goede invloed kunnen hebben op jouw verbrandingssysteem en wij delen deze met jullie:

  1. Groente thee: verbetert de energieverbranding en is goed voor de vetverbranding
  2. Chia zaden: deze zitten vol goede vetten, proteïne en vezels en zorgen voor een langer verzadigd gevoel.
  3. Cranberry’s: deze zijn namelijk rijk aan polyfenolen, welke vet ophoping tegen gaan en goed zijn voor de werking van je darmen.
  4. Gember: dit natuurlijke wondermiddel helpt tevens tegen problemen met de spijsvertering.
  5. Quinoa: quinoa is rijk aan magnesium. Dit is heel belangrijk bij het bepalen van je bloedsuiker en je energieverbranding. Daarnaast is het ook nog een heel voedzaam.

gember-cranberry-femfem

Schrijf deze 5 dingen dus op je boodschappenlijstje, de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat. Wil je weten hoe je met kleine stapjes bijdraagt aan je gezondheid? Dat lees je hier.