Barack en Michelle Obama zijn aan het onderhandelen met Netflix om een eigen programma te maken. Jahaaa, how’s that for fantastisch nieuws op de dinsdag. Onze favoriete streamingdienst zijn volgens de New York Times bereid om aardig wat centen hierin te steken voor hun 118 miljoen abonnees maar hoe en wat ze precies willen maken is nog niet helemaal duidelijk.

Screen Shot 2018-05-08 at 14.14.02

“De Obama’s hebben altijd geloofd in het vermogen van storytelling om mensen te inspireren,” geeft Eric Schultz, een voormalig adviseur van Barack Obama aan aan de NY Times. Ook na zijn vertrek uit het Witte Huis blijft Barack politiek betrokken, dus wellicht dat hun samenwerking met Netflix daar iets mee te maken zal hebben.

Netflix

Alhoewel het bereik van Michelle en Barack al intens groot is zou een deal met Netflix hun bereik nog groter maken. Wat wel al bekend is dat ze niet van plan zijn om de streamingdienst te gebruiken om uit te halen naar critici. Inspireren, dat is wat zij willen doen.

Michelle en Barack zouden hierdoor niet de enige zijn met een deal met Netflix. Zo wist Shonda Rhimes, de dame achter Grey’s Anatomy en Scandal, een contract van 100 miljoen te tekenen en Ryan Murphy, de man van American Horror Story en Glee, een contract van 300 miljoen. Wat de voormalige president en zijn vrouwe zouden krijgen is nog onbekend maar het kan niet anders dan dat we hier wederom weer te maken hebben met een Netflix-hit.

Mocht je het nog niet hebben gezien, Netflix heeft ook een film genaamd Barry over de studententijd van Barack Obama. Zeker de moeite waard om naar te kijken.

Lees ook: deze documentaires moet je gezien hebben.