Zou jij het liefst je pauze inruilen voor een uurtje bijslapen? Uit onderzoek blijkt dat het goed voor je is om twee keer per dag te slapen. Honderden jaren geleden scheen het heel normaal te zijn om ‘s middags een dutje te doen. Misschien een idee om het weer in te voeren?

Twee keer slapen per dag

Veel mensen hebben moeite om acht uur lang achter elkaar te slapen. Dit onderzoek verklaart een hoop. Onze biologische klok zou aangeven dat we eigenlijk twee keer per dag moeten slapen. ‘s Nachts slaap je een aantal uur en sta je vroeg op. Voor 12 uur ‘s middags slaap je nog even een uur of twee bij waarna je er weer de hele middag tegen kunt. Zeg maar dag tegen dat middagdipje.

Meer energie

Dit verdeelde slaapschema zou je energielevel gedurende de dag hoger houden. Ook je creativiteit zou erop vooruit gaan. Ga zelf maar na, wanneer ben jij het scherpst? Waarschijnlijk ‘s ochtends wanneer je nog helemaal opgeladen bent. Een siësta is dus helemaal nog niet zo’n slecht idee.

Powernap

Helaas is onze samenleving er niet echt op ingesteld om ’s middags even een paar uur te gaan slapen. Tenzij je erover denkt om naar Spanje te verhuizen, waar de siësta wel erg populair is. Maar niet getreurd, zelfs een korte powernap van 30 minuten is al genoeg om je lichaam weer tot rust te laten komen. Het zou zelfs je nachtrust bevorderen.

Deze dingen zou je moeten doen voor je gaat slapen