De tijd van frikandellen broodjes tijdens de pauze, buiten gym (of terwijl: slagbal) en iedere dag om half 9 in de schoolbanken hebben we al een tijdje achter ons gelaten. Toch koesteren we allemaal deze bijzondere, maar toch ook wel gekke tijd. Dat we allemaal afscheid hebben genomen van de middelbare school is logisch, maar van onze middelbare schoolvriendinnen zullen we nooit afscheid kunnen nemen. Hieronder lees je waarom.

1. Jullie zijn samen volwassen geworden

Ja, de jaren op de middelbare school zijn toch wel de meest lastige. Je begint er aan midden in de puberteit en je verlaat de school wanneer je bijna helemaal volwassen bent. Je maakt een hoop mee en jij en je vriendinnen hebben elkaar door dik en dun gesteund. Jullie zijn samen op het punt gekomen waar je nu staat. Dan kun je toch geen afscheid nemen?

2. Jullie hebben foto’s van elkaar die het daglicht niet kunnen verdragen

Wij hebben net de pech (of geluk, net hoe je ’t bekijkt) dat we zijn opgegroeid met de eerste versies van Snapchat en Instagram. Helaas voor ons was ook de webcam nog een veelgebruikte camera in de middelbare schooltijd. We hebben allemaal wel van die foto’s met lelijke filters die nooit in verkeerde handen mogen vallen, maar helaas wel al in handen zijn van onze vriendinnen. We moeten ze dus te vriend houden om de schade te beperken.

3. Jullie weten wat je aan elkaar hebt

Jullie hebben flink wat meegemaakt door de jaren heen en wel honderden keren de slappe lach gehad of tranen met tuiten gehuild. Je zou kunnen zeggen dat je met niemand anders zoveel hoogte- en dieptepunten hebt meegemaakt. Je gaat dus ook nooit meer iemand vinden die precies weet hoe ze jou door je pieken en dalen moet trekken.

4. Jullie moeten iemand hebben om mee te roddelen over anderen

Na de middelbare school verlies je met sommigen contact. Toch blijf je wel op de hoogte van het leven van de mensen die je niet meer spreekt door middel van FaceBook of Instagram. Op het moment dat je ziet dat iemand ineens verloofd is of een baby krijgt terwijl jij nog dagelijks op de bank hangt en happy single bent, moet je dit natuurlijk meteen van a tot z bespreken met je besties. Zij weten namelijk precies over wie je het hebt!

5. Jullie hebben veel mooie herinneringen

Weet je nog die ene keer dat je uit de klas werd gestuurd, omdat je je nagels zat te lakken? Of die keer dat jullie samen voor het eerst zonder ouders naar het buitenland gingen en daar ’s avonds stiekem ’s avonds naar de kamers jongens sneakten? Dit zijn zomaar wat herinneringen die je kunt hebben aan je middelbare schooltijd. Daar waar je misschien soms wel kon huilen toen je er middenin zat, kun je het nu eigenlijk allemaal wel relativeren en zijn die herinneringen toch best leuk om samen op te halen.

6. Jullie kunnen niet zonder die leuke feestjes

Kun je je nog herinneren hoe het er vroeger aan toe ging op die feestjes? Wij wel in ieder geval. Hoewel er door de jaren heen toch wel iets is veranderd en we geen ordinaire schoolfeesten meer hebben, kunnen we toch niet zonder elkaar op feestjes.

Lees ook: Zo zag een standaard pauze op de middelbare school eruit