Tegenwoordig is iedereen druk. Druk met werk, school of andere bezigheden. We eisen veel van onszelf, maar of we er gelukkiger van worden is maar de vraag. We voelen ons schuldig als we ergens niet aan toe komen, maar is dat nodig? Het mag allemaal een tandje minder. Hoe zorg je ervoor dat je een minder druk leven leidt?

relax-femfem

Wees imperfect

Niet alles kan perfect gaan in het leven. We willen net zo goed zijn als onze collega’s en vrienden, onderdoen gaat niet. Fouten maken doen we liever niet, terwijl we weten dat fouten maken juist zorgt voor het bereiken van succes. Wees niet te streng voor jezelf, want niemand is perfect. Als je dit goed in je oren knoopt, wordt de druk steeds minder.

Ontspan

Veel mensen vinden het moeilijk om te ontspannen. Niks doen is tijdverspilling. Maar niets is minder waar: even je hoofd leeg maken is van belang als je een minder druk leven wilt leiden. Geef je brein rust. En nee, een avondje film kijken zorgt er ook voor dat je indrukken binnenkrijgt. Gewoon even helemaal niks doen!

Overzicht

Zorg voor een overzicht waar al je taken en activiteiten in staan. Zo stel je de juiste prioriteiten en weetje wat je als eerste moet doen en wat nog kan wachten. Als je alles helder op een rijtje hebt staan, zorgt dat voor rust in je hoofd.

Geef je grenzen aan

Geef duidelijk je grenzen aan. Zorg dat je vaker nee zegt, anders loop je jezelf voorbij. Je voert dan te veel uit, terwijl je het eigenlijk niet aan kan. Wanneer je je grenzen aan geeft houden mensen er rekening mee en verkom je extra druk.

Ga vaker offline

Iedereen is online. Hoevaak zit jij op social media? Je staat er misschien niet bij stil, maar er gaan heel wat uurtjes verloren tijdens jouw bezoekjes aan Instagram. Het kost ontzettend veel energie en tijd om steeds bezig te zijn met het ‘perfecte wereldje’ die online gecreëerd wordt. Leg je telefoon vaker aan de kant en geniet van de dingen om je heen.

Hoe ga jij zorgen voor een rustiger leven?

Wil jij graag de-stressen na een drukke week? Dit is de beste manier!