Het is belangrijk om in het moment te leven, maar dit is vaak nog een hele uitdaging in onze drukke levens. Mindfulness kan je hier een handje bij helpen en houd je zelfs gezonder. Wellicht zie je het niet zitten om nog meer rituelen aan je dag toe te voegen, maar uiteindelijk werpt het zijn vruchten af. Daarom hebben wij 5 mindfulness tips die je iedere dag kunt gebruiken.

Lost in thought

Gebruik social media minder

Gedurende de dag bekijk je continu je social media kanalen. Of het nu vriendschapsverzoeken zijn die binnenstromen of likes op je nieuwe profielfoto, het vergt allemaal veel tijd van je dag. Kies daarom een tijdstip uit op de dag waarop je al je social media kanalen checkt en verwijder apps waar je weinig waarde aan hecht.

Stel contact limieten in

De kans is groot dat je vaak je zakelijke e-mail bekijkt buiten je werk om. Dit zorgt voor veel afleiding. Door bepaalde tijdskaders af te spreken met je collega’s voorkom je e-mails in de weekenden of op andere vervelende tijdstippen.

Geniet van even niets hoeven doen

Soms zijn we zo druk dat we er moeite mee hebben om even stil te zitten en niets te doen. Toch is het belangrijk om dit zo nu en dan even te doen op een dag. Plan iedere dag een momentje in om even te genieten van wat vrije tijd.

Doe dingen die je gelukkig maken

Ga na wat je gelukkig maakt en probeer je hier mee bezig te houden. Wanneer je hier in alle rust en stilte over nadenkt, zul je verbaasd zijn over de gedachten die bij je naar boven komen. Soms is het goed om hier even bij stil te staan.

Leef in het moment

Probeer te genieten van de kleine dingen in het leven en houd je bezig met dingen die je gelukkig maken. Hoe minder je bezig bent met het verleden en de toekomst, hoe meer je zult inzien hoe mooi het hier en nu kan zijn.

Het woord ‘mindfulness’ klinkt heel ontspannen. Maar wat is mindfulness nu precies? Dat lees je hier.