De werkdag is weer in volle gang en je hebt een flinke do to lijst om af te werken vandaag. Maar je energie is ver te zoeken. Gister heb je tot te laat series gekeken, de nacht ervoor heb je ook al iets tekort geslapen en je voelt je moe en futloos. Laat staan dat je de focus hebt jezelf door die ellenlange takenlijst te werken. Wij hebben een aantal slimme tips waarmee je de dag tóch met energie doorkomt.

Snel weer energie FEM FEM

Één kopje koffie, of…

Houd het ’s ochtends bij één kopje koffie. Het is heel verleidelijk om achter elkaar koffie te drinken als je moe bent, maar dit zorgt ervoor dat je ’s middags een enorme dip krijgt. Houd het bij één kopje om je een energieboost te geven, dit werkt het beste. Geen fan van koffie? Dan is matcha your new best friend. Dit groene goedje wordt verwerkt in thee en in matcha lattes met opgeschuimde melk en is dé superfood onder de superfoods. Het vergroot de mentale helderheid, geeft je een echte energy boost en zit bomvol antioxidanten. Kortom: precies wat jij nodig hebt zo’n dag! Tip: probeer de matcha latte cups van I.AM.Caps of Yogi Tea green matcha energy thee.

Onze matcha favorieten:


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door I.AM.caps (@i.am.caps) op

Matcha thee

Drink water

Hydratatie is heel belangrijk voor je energielevel. Zorg dus dat je elk uur een glas water drinkt om een dip te voorkomen. Je hersenen werken ook meteen een stuk beter, dus ben je scherper en helderder. Je huid krijgt ook een opkikker, dus je ziet er ook minder moe uit. Bovendien kun je dan elk uur even opstaan en je benen strekken waardoor je ook weer even wakker geschud wordt.

Snack gezonde proteïne

Eet gezonde snacks die vol zitten met proteïne. Denk bijvoorbeeld aan een crackertje met cottage cheese, een smoothie met chiazaadjes of een banaan met pindakaas.  Een handje amandelen geven je ook direct wat energie.

Gebruik een mist voor je gezicht

Een hydraterende mist voor je gezicht is een snelle manier om je gezicht even op te peppen. Het schud je wakker, geeft je huid een gezonde gloed en het ruikt lekker. Kies er een met kruiden of bloemenextract voor een extra boost.

Zet je work-out muziek op

Muziek heeft invloed op je humeur en kan je ontspannen of juist energie geven. Doe je koptelefoon dus op en draai muziek waar je energie van krijgt. Laat de Coffeehouse Playlist maar even voor wat het is, daar wordt je alleen maar rustiger van. Je hebt nu iets nodig wat je hartslag omhoog brengt en waarop je je voet niet stil kunt houden.

Dit is waarom de 5 uurs regel goed voor je carrière is

Items die het thuiswerken fijner maken