Zondagavond, die verschrikkelijke maandagochtend staat weer voor de deur. Die maandag die eeuwen lijkt te duren en die betekent dat het weekend er nog lang niet aan komt. Maar met de 5-uur regel kom jij je week gemakkelijk door en zorg je ervoor dat je carrière een boost krijgt.

Wat houdt het in

Velen grote namen in de business world, zoals Bill Gates en Oprah Winfrey benoemen deze 5-uur regel als de sleutel tot succes. Deze regel houdt in dat je iedere dag een uur reserveert om iets nieuws te leren, wat dus uitkomt op 5 uur per week. Dit uurtje per dag kan gezien worden als een extra training. We trainen onze hersenen om nieuwe dingen te blijven leren, waardoor we scherp blijven. Net zoals we een aangeboden dagelijkse hoeveelheid vitaminen en beweging hebben, zouden we dus ook een standaard dagelijks uurtje hersentraining aan onze routine moeten toevoegen.

Inspiratie

Er zijn heel veel verschillende manieren om dit uur in te vullen. En om dit als een routine te gaan zien is het misschien goed om de activiteiten af te wisselen. Ga bijvoorbeeld een uurtje apart zitten en pak er een goed boek bij. Of reflecteer je werk, dit kan er simpelweg voor zorgen dat je je hoofd even leegmaakt en je tot nieuwe inzichten komt. Een andere optie is om te experimenteren. De werknemers van Google wordt bijvoorbeeld geadviseerd om 20% van de werktijd te spenderen aan nieuwe projecten. Ook dit kan zorgen voor nieuwe inzichten.

motivation-monday-5uurregel-femfem

Een uur per dag is helemaal niet zo veel, maar kan er wel voor zorgen dat je hoofd even op andere gedachten wordt gebracht, waardoor je de rest van de uren productiever zult zijn en het weekend verrassend snel dichterbij komt. Kom maar op met die werkweek!