We hebben allemaal wel eens een droge huid, vooral in deze tijd van het jaar. De koud, het dragen van een mondkapje en het vele binnen zitten helpen niet mee. Helemaal niet raar dus, wel heel vervelend. Maar geen zorgen! Eerder gaven wij al 5 tips om een droge huid tegen te gaan, maar nu hebben wij een nieuwe oplossing gevonden. Ga je droge huid tegen met de ‘moisture sandwich’ techniek.

moisture sandwich

De oplossing

Er zijn heel veel verschillende redenen waarom je een droge huid kan hebben. De een heeft er gewoon aanleg voor, de ander heeft gewoon even een moisturize boost nodig. In dat geval kan simpelweg alleen het letten op je voeding, voldoende slaap en water drinken al helpen, maar soms is dat niet genoeg. Dan is de ‘moisturize sandwich’ misschien wel wat voor jou.

Moisturize sandwich

Maar wat is een moisturize sandwich nou? De naam is misschien een beetje misleidend, maar heeft niets met een broodje te maken. Het gaat bij deze techniek op de manier waarop je je huidverzorgingsproducten aanbrengt. Dep jij namelijk eerst je gezicht helemaal droog voordat je begint met moisturizen, probeer dit eens niet te doen. Gebruik lichte en waterige producten en breng deze aan op een vochtige huid. Je huid voelt meteen een stuk gehydrateerder en ziet er super mooi en dewy uit.

@charlotteparler Moisture Sandwich™️ #skincare101 #learnontiktok #learnfromme #skincareroutine #tiktokbeauty ♬ Juless Edits – Shou

Dit geldt trouwens niet alleen voor je huid, maar ook voor je lippen. Breng een dikke laag moisturizer aan op je vochtige lippen en laat dit intrekken. Voor je het weet heb je weer super zachte lippen!

Resultaat

Doordat je de producten aanbrengt op een vochtige huid neemt je de producten beter in, je huid wordt dus diep gevoed. Dit zorgt voor een stralend resultaat en een super glowy skin!

Lees ook: Zo behandel je een droge huid + de fijnste producten om te shoppen