aperol jelly

Monica Geuze's crispy aardappelsalade word je nieuwe favoriete side dish

Als je Monica Geuze kent en volgt, weet je dat ze altijd met iets origineels komt, vooral als het op eten aankomt. Dit keer deelt ze een recept dat perfect is voor elke gelegenheid: een zomerse crispy potato salad. We vertellen je hoe je hem maakt, want die moet je natuurlijk even proeven.
aperol jelly
Bron: monicageuze

Crispy aardappelsalade

Wat deze crispy aardappelsalade uniek maakt, is de combinatie van texturen en smaken. De aardappels worden geroosterd tot ze aan de buitenkant heerlijk knapperig zijn en zacht van binnen. Een gerecht dat zowel vullend als superlekker is. Het is het perfecte evenwicht tussen comfortfood en frisse salade vibes.

Make it yourself

Deze crispy aardappel salade is supermakkelijk te maken! Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn om dit gerecht op tafel te toveren. Je hebt namelijk maar een paar ingrediënten nodig:
  • Krieltjes
  • Magere kalkoen reepjes
  • 2 bakken honingtomaatjes
  • Olijvenolie
  • Peper en zeezout
  • Griekse yoghurt
  • Japanse mayonaise
  • Mosterd
  • Wijnazijn
  • Bieslook
  • Parmezaanse kaas
Stap 1: Kook de krieltjes gedurende 7-8 minuten tot ze gaar zijn. Terwijl de krieltjes koken, bak je de kalkoenreepjes in een pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Stap 2: Door naar de dressing. Snij de honingtomaatjes in kleine stukjes, je kunt ze het makkelijkste in zes delen snijden zodat ze extra klein zijn. Snij ook de bieslook fijn voor een extra veel smaak.
Stap 3: Giet de gekookte krieltjes af en spoel ze kort af met koud water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Dep de krieltjes droog en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Nu komt het leuke gedeelte: stamp de krieltjes fijn met een glas of een spatel. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig worden geplet. Besprenkel ze daarna met olijfolie en bestrooi ze royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Plaats de bakplaat in de oven en bak de krieltjes gedurende 50 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Stap 4: Maak ondertussen de dressing door een beetje yoghurt in een kom te doen, voeg een scheutje Japanse mayonaise toe, samen met een snufje mosterd, een scheutje wijnazijn en wat zout en peper naar smaak. Voeg vervolgens de gesneden honingtomaatjes en bieslook toe aan de kom. Voeg tot slot de gebakken kalkoenreepjes toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas toe voor extra smaak.
Stap 5: Haal na 50 minuten de krieltjes uit de oven en voeg ze toe aan de kom met de dressing. Meng alles goed door elkaar en serveer direct. Dat was 'm al, supersimpel.

Perfect voor elke situatie

Deze aardappelsalade is perfect voor bijna elke situatie. Of je nu een familiebarbecue organiseert, een picknick plant of gewoon een snelle lunch wil, dit gerecht is een winnaar. En het leuke is, je kunt het helemaal aanpassen aan jouw smaak. Wil je een vegetarische versie? Vervang de bacon door knapperige groenten, of voeg zoute amandelen toe. Hou je van wat extra pit? Voeg dan wat chili toe. De mogelijkheden zijn eindeloos. Eet smakelijk.