Monday it is! Normaal is de maandag een erg zware dag, maar dit zonnetje maakt toch een hoop goed. Vandaag staat geheel in teken van Henry Cavill. ”Zwijmel”. Deze 38-jarige hunk laat menig vrouwen hart sneller kloppen, en zo ook die van ons. Wil je meer weten over deze hottie? Lees dan even met ons mee.

@InstaHenryCavill
@InstaHenryCavill

Jeugd & begin carrière

Henry William Dalgliesh Cavill werd geboren op 5 mei 1983 op het baljuwschap van Jersey, dit is op de Kanaaleilanden. De moeder van Henry (Marianne) was een huisvrouw en is ook geboren op Jersey. Zijn vader (Collin) daarentegen was een effectenmakelaar en is van Engelse afkomst. Henry is de tweede jongste zoon en heeft vier broers. Hij volgde een privé opleiding aan de St. Michael’s Prepatory school in Saint Saviour Jersey, vervolgens verhuisde de jonge Cavill naar Buckinghamshire (Engeland) waar hij naar de Stowe School ging.

Echter begon zijn interesse in acteren al op jonge leeftijd, al vroeg speelde hij in toneelstukken van onder andere Shakespeare en Sonny LaTierri. Daarnaast regisseerde en speelde hij ook Shakespeare’s ”Hamlet”in de BBC-documentaire ”40 minutes”. Toen Henry een jaar of 17 was, werd hij ontdekt door verschillende castingdirecteuren op school, die op zoek waren naar een jongen om Albert Mondego te spelen in ”The Count of Monte”. Verder verscheen hij als jochie in Laguna, The Inspector Lynley Mysterie, Goodbye, Mr. Chips en Midsomer Murders.

Hoogtepunt

Vele rollen volgende voor deze hunk, maar op 10 juni 2013 begon toch het begin van zijn enorme hoogtepunt. Op deze datum was de wereldpremière van Man of Steel in New York, gevolgd door London, Bailiwick of Jersey, Sicilië, Madrid, Shanghai, Sydney en Tokio. Deze film is de meest winstgevende Superman-film tot nu toe, en de op een na meeste winstgevende reboot ten aller tijden. Ook werd Cavill door Glamour magazine gekroond tot ”de meest sexy man ter wereld”. Hell yeah!

Dat deze hottie een hart van goud heeft bleek wel In augustus 2014, toen werd Henry de ambassadeur van Durell Wildlife Park en richtte hij een website en sociaal media platform op genaamd ”CavillConversation”. Dit deed hij om fondsen te werven en bewust te creëren voor zijn liefde voor dieren en natuurbehoud.

Op 7 augustus 2015 bereikte Cavill zijn échte hoogtepunt door de premièretour van de film U.N.C.L.E. Hierop volgde zijn rol als Superman in Batman vs Superman: Dawn of Justice (2016) en Justice League (2017).

Lees ook: Mooie mannen maandag: Jeremy Meeks (37)