Iedere oogkleur is mooi: of je nu blauwe, groene of bruine ogen hebt. Toch is het – net als met alles – dat mannen hun voorkeuren hebben, ugh. Dit vinden mannen de mooiste oogkleur bij vrouwen.

mooiste-oogkleur-vrouwen-volgens-mannen

Ogen staan zeker in het lijstje van dingen waar mannen het eerst naar kijken bij het zien van een vrouw. 70% van de mannen zegt zelfs als eerst naar de ogen te kijken! Jup, zelfs nog voor de borsten en glimlach. De ogen van een vrouw spelen dus zeker een rol in de aantrekkingskracht tussen een man en vrouw. Niet heel gek, want andersom kunnen wij mooie ogen bij een man ook zeker waarderen. Nu zijn we toch wel benieuwd welke kleur favoriet was bij de mannen..

Blauw als mooiste oogkleur bij vrouwen

De strijd ging hier tussen bruine, groene en blauwe ogen. Natuurlijk zijn alle 3 de kleuren ontzettend mooi op hun eigen manier, en zijn er nog veel meer kleuren. Toch ging de voorkeur van de mannen uit naar de kleur blauw.

Volgens onderzoek vinden 40,2% van de mannen een blauwe oogkleur het mooist bij een vrouw. Dit komt omdat mannen een lichte oogkleur mooier zouden vinden dan een donkere. Bruine ogen kwam op de tweede plek met 29,2% en groene ogen op de derde plek met 17,5%.

Blond haar en blauwe ogen?

Je zou misschien denken dat de voorkeur van mannen uitgaat naar de klassieke blond-haar-met-blauwe-ogen-combi. Maar niets is minder waar! Mannen zien het liefst blauwe ogen in combinatie met donker (bruin) haar. Geen wonder dat Brad Pitt de (soms) blonde Jennifer Aniston inwisselde voor brunette Angelina Jolie..

Lees ook: Mannen geven de voorkeur aan deze haarkleur bij vrouwen