Laten we voorop stellen dat iedere haarkleur écht prachtig is, en het per man natuurlijk verschilt wat zij mooi vinden. Dat voorop gesteld, lijkt het op het eerste gezicht vaak alsof mannen kiezen voor een vrouw met blonde haren. Waarom we dit beeld direct hebben? Geen idee. Klopt het? Wellicht niet helemaal.

Screenshot 2021-01-26 at 13.20.07

Blondines of toch brunettes?

Cliché verhaal: de man gaat vreemd met de receptioniste op het werk. Welk beeld heb jij dan gelijk bij deze dame? Heeft ze blond haar of toch bruin haar? De meeste mensen zullen een blondine met een slank postuur aan het verhaal koppelen. Waarom? Omdat vrouwen (en stiekem ook mannen) vaak het gevoel hebben dat een knappe dame deze eigenschappen heeft.

Tóch lijkt de voorkeur van de meeste mannen anders. Natuurlijk zijn blondines mooi, maar de meerderheid van de mannen in een gehouden onderzoek gaven toch een andere voorkeur aan. Maar welke haarkleur vinden mannen dán het aantrekkelijkst?

And the winner is..

Een populaire Amerikaanse datingsite deed een tijd terug onderzoek naar welke haarkleur, volgens mannen, het meest aantrekkelijk is bij vrouwen. Daaruit kwam dus niet dat de stereotype slanke blondine het meest in de smaak valt. Wanneer mannen op zoek zijn naar een partner of iemand om mee te daten, hebben ze de voorkeur voor een bruine haarkleur. Dan wel bruin en lang haar dat goed verzorgd is. En de mannen zijn veeleisend: brunettes mét blauwe ogen winnen het absoluut van elke andere vrouw. (volgens hen)

models

Op de tweede plaats eindigen tóch de blondines met 29,5%. Het scheelt trouwens niet héél veel, want 33,1% van de ondervraagden gaf de voorkeur aan bruin haar. De haarkleur zwart eindigde op de derde plaats met 28,6%. Tot slot: de rode haarkleur. Van alle mannen die ondervraagd werden, vond maar 8,8% roodharige de knapste dames. Eigenlijk liggen de cijfers dus gewoon heel dicht bij elkaar en is er een minimum verschil.

Bekijk hier welke 6 dingen mannen niet kunnen weerstaan aan het uiterlijk van vrouwen