Een stedentripje op z’n tijd is ontzettend leuk. Het is weer eens wat anders als de standaard vakanties en je kunt net wat meer ondernemen en zien dan je normaal doet. Natuurlijk zijn er onwijs veel mooie steden in Europa, maar buiten Europa is er ook mooi aanbod. Prachtige steden die eigenlijk op dezelfde vliegafstand zitten als andere Europese steden. Zo is het Marokkaanse Marrakech in de mooiste Riad ter wereld ook echt een bezoekje waard!

Wat te doen in Marrakech?

Het leuke aan Marrakech is dat je met een korte vliegtijd toch terecht komt in een compleet andere wereld. De cultuur is heel anders dan je gewend bent, waardoor het toch voelt alsof je wat verder weg bent. Je kijkt dus simpelweg de hele dag je ogen uit en daarvoor hoef je niet veel bijzonders te doen.

Toch kun je zeker wat uitstapjes maken. Struinen door de kleine straatjes van Marrakech, shoppen in de te schattige winkeltjes (lees: heel je inboedel voor thuis aanschaffen) en zo veel eten tot je propvol zit. Ook bekijk je in en rondom de Medina mooie architectuur en kun je je helemaal onderdompelen in de Marokkaanse cultuur. Verder kun je buiten de stad andere excursies boeken. Kamelen bekijken, hiken in de bergen, je kunt het je zo gek niet bedenken!

Wat heeft deze mooiste Riad ter wereld te bieden?

Dit is niet voor niets de mooiste Riad ter wereld. Wanneer je hier naar binnen stapt, waan je je in het verlengde van de Medina. Het lijkt haast een sprookje, maar gelukkig is het de realiteit. De mooie aardetinten zorgen voor een rustige, maar toch warme uitstraling.

mooiste Riad ter wereld
Airbnb

Je hebt de gehele woning voor jezelf en kunt er met maar liefst zes personen verblijven. Wil je toch met minder mensen verblijven, betaal je uiteraard ook minder! De Riad heeft drie slaapkamers met drie tweepersoonsbedden. Ook zijn er drie badkamers, waarin het lijkt alsof je zo de wellness instapt.

mooiste Riad ter wereld
Airbnb
mooiste Riad ter wereld
Airbnb

Verder vind je er nog een leefgedeelte en een keuken. Overal is tot in de details aan gedacht! Als kers op de taart kun je ook nog een verkoelende duik nemen in je eigen zwembad. Met Marokkaanse temperaturen is dat geen overbodige luxe!

mooiste Riad ter wereld
Airbnb
mooiste Riad ter wereld
Airbnb
mooiste Riad ter wereld
Airbnb

Even praktisch

Met vier á vijf uurtjes vliegen sta je al in deze prachtige stad. Vliegtickets zijn betaalbaar, maar wel iets duurder in het hoogseizoen. Toch is dit het helemaal waard!

De Airbnb wordt dus steeds duurder met hoe meer mensen je gaat, maar in verhouding blijft het nog steeds goedkoop. Daar krijg je dan een heel Riad voor jezelf voor terug, wat betekent dat er genoeg privacy is! Deze mooiste Riad ter wereld bevindt zich verder midden in de Medina. Een stap de deur uit en je bent waar je moet zijn!

Lees ook: Deze magische Airbnb in Marrakech is spotgoedkoop