Een kop thee, een dekentje en een goed boek. Wat wil je nog meer? De winter is het ideale seizoen om toch weer eens een boek uit de kast te pakken. Wij zetten de mooiste romantische boeken op een rijtje. Voor het geval je gaat huilen is een doos tissues misschien wel handig!

Boek

The Man I Love

In The Man I Love volg je Erik’s reis terug naar de waarheid van zichzelf en een vrouw die hij maar niet kan vergeten. Naast het verhaal van Erik, volg je in The Man I Love ook een vriendengroep die een school shooting meemaakt. Het is een verhaal over mentale problemen, liefde en over de hoe de omgang van een traumatische gebeurtenis een vriendengroep vormt.

Als alles anders wordt

De jonge, knappe Jason trekt snel de aandacht in het dorp waar hij net is komen wonen met zijn ouders.  Met zijn opvallende uiterlijk en losbandige levensstijl is hij het onderwerp van gesprek. In een streng gelovige gemeenschap probeert Jason zijn eigen weg te vinden en even lijkt het erop dat begrip en liefde de verschillen kunnen overwinnen.

The Fault in Our Stars

Grote kans dat je de verfilming al hebt gezien, maar het boek is zeker ook de moeite waard om te lezen. Het romantische, maar hartverscheurende volgt een jong stel, dat samen lijdt aan kanker. De tissues komen bij dit nu zeker van pas, want de kans dat je het droog houdt is erg klein.

Confess

In Confess volg je het verhaal van Auburn, die voor kunstenaar Owen gaat werken om geld te verdienen om te bewijzen dat ze een goede moeder is voor haar zoontje. Maar dan krijgen ze gevoelens voor elkaar. Auburn weet alleen niet of het verstandig is om hier in mee te gaan, omdat ze een roerig liefdesverleden heeft. Er is toch iets wat de twee aan elkaar bindt: misschien is het hun eerlijkheid of hun ingewikkelde geschiedenis. Het gaat een lastige strijd worden, want hun omgeving is er alles behalve blij mee. Nog een leuk weetje: Er is hiervan vorig jaar een Tv serie uitkomen.

The Arrangement

Een hilarische en emotioneel geladen roman over mensen die beginnen aan een open huwelijk en wat er eventueel fout zou kunnen gaan. Steeds meer koppels kiezen hun eigen weg als het gaat om het vinden van geluk en rust binnen een relatie. Dus wat gebeurt er als een stel hiervoor kiest?

The Light We Lost

Op 11 september 2001 ontmoeten Lucy en Gaby elkaar. Deze dag veranderd op een van de zwartste dagen uit de Amerikaanse geschiedenis. Ze besluiten iets van het leven te gaan maken en om iets voor de wereld te betekenen. Toch groeien ze uit elkaar. Een jaar later lopen ze elkaar tegen het lijf en lijkt het bijna alsof het zo had moeten zijn. Gaby wordt fotojournalist en Lucy gaat haar carrière in New York achterna. Wat daarna volgt is een dertienjarige reis van dromen, jaloezie, verraad en uiteindelijk, liefde. Ze leven ver van elkaar weg, maar zijn nooit uit elkaars hart. Bijzonder, toch?

De mooiste koffietafelboeken voor in huis.