Een bronzy skin is iets waar velen van ons naar uitkijken deze zomer. Maar, hoe breng je deze nou het beste aan en waar moet je op letten? Wij vertellen het je graag.

Voorbereiding is het halve werk

Mocht jij de allermooiste tan willen, is het ontzettend belangrijk om voorbereid te werk te gaan. Voordat jij jouw selftan aanbrengt is het fijn om alvast een egale huid te hebben. Dit kan gemakkelijk door scrubs. Zolang jij een paar dagen van te voren jouw lichaam goed scrubt zullen alle dode huidcellen verdwijnen. Zo kan jij jouw zelfbruiner op een egale huid aanbrengen en blijft deze veel langer en mooier zitten.

Bodylotion

Als jij jouw huid hebt gescrubd, zal deze op veel plekken droog zijn. Dit kan ervoor zorgen dat jouw zelfbruiner een stuk minder mooi zit en zit gaat vasthouden aan die droge plekjes. Dat is niet wat je wilt. Zorg er daarom altijd voor dat jij je ontzettend goed insmeert met bijvoorbeeld bodylotion. Plekken als je ellebogen, knieholtes en handen worden daarbij vaak vergeten. Houd deze dus goed in je achterhoofd.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Loving Tan (@lovingtanofficial) op

Begin bij jouw benen

Zodra jij eerst jouw armen gaat selftannen en daarna pas jouw benen zijn jouw armen dus nog aan het werk. Hierdoor kunnen zij tegen de rest van jouw lichaam aankomen en kan dat leiden tot vlekjes. Daarom is het fijn om altijd van onder naar boven te werken. Begin daarbij bij jouw benen en werk op naar je hals. Zo weet je zeker dat alles mooi blijft zitten.

Jouw rug

Jouw rug is de lastigste plek om te bereiken. Wanneer jij zelf gaat proberen om hier zelfbruiner op aan te brengen kan dat voor een minder mooi resultaat zorgen. Vraag daarom eens of iemand jouw rug wilt doen, zo weet je zeker dat elke plek goed is bedekt.

Oude kleren of lakens

Vaak moeten selftan producten een aantal uur hebben om in te trekken. Daarom brengen veel mensen deze aan voordat zij in bed duiken. Zo hebben zij er geen omkijken naar en slaap je de uren voorbij. Hierbij is het wel belangrijk dat je onthoudt dat de zelfbruiner kan afgeven. Zodra jij in een wit bed naar bed gaat zal deze bruin kleuren en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Zorg er daarom altijd voor dat jij in een oude pyjama slaapt en in een oud dekbed. Zo heb jij hier geen omkijken naar.

Fijne bronzing producten

Happy tanning!