Droom jij van een strandvakantie en ga je liever naar een bestemming waar je niet hutje mutje op het strand ligt met andere vakantiegangers? Dan hopen we jullie hiermee te helpen met een aantal opties. We hebben namelijk een lijst met adembenemende stranden waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord.

Çesme, Turkije

Çesme ligt aan de Egeïsche Zee en wordt regelmatig over het hoofd gezien als vakantiebestemming aan de Turkse westkust. De regio heeft een combinatie van rijk agricultuur en qua omgeving ben je omringd door prachtige turquoise baaien met stranden met wit zand. Het is vooral een populaire bestemming voor de bewoners rond Izmir en nog amper ontdekt door andere toeristen.

Albany, Australië

Aan het zuidelijkste puntje van West-Australië ligt Albany. Albany staat bekend om haar natuurlijke attracties zoals een Natural Bridge én de Gap, een klif van 24 meter hoog. Maar wat Albany ook nog eens intens mooi maakt zijn de stranden. Waterfall Beach bijvoorbeeld, een afgezonderd stukje strand omgeven door rotsen en prachtige heuvels.

Canarreos Archipelago, Cuba

Canarreos Archipelago ligt ten zuiden van het hoofdeiland van Cuba, in de Caribische Zee. Het water is helder blauw, de stranden parelwit en ze hebben hier geen last van massatoerisme.

Pulau Padar, Indonesië

Padar is een eiland gesitueerd tussen de eiland Rinca en Komodo in Indonesië. Het is onderdeel van het Nationaal Park Komodo en van vulkanische oorsprong waardoor je eerst door een heuvelachtig gebeid moet om bij het strand te komen. Een ideale bestemming dus voor mensen die houden van wandelen en bergen beklimmen.

Bálos, Griekenland

Ook dichtbij huis is er een strand waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Op het Griekse eiland Kreta vind je namelijk Bálos van het schiereiland Gramvoussa. Het strand ligt afgelegen maar absoluut de moeite waard want: witte zand en turquoise gekleurde water waardoor het een paradijselijke uitstraling heeft.

Malindi, Kenia

In de Keniaanse provincie Pwani is de stad Malindi. Hier ligt ook Malindi Bay, waar je als kitesurf-fanaat absoluut een keer naartoe wil. Dit ligt overigens ook tussen twee National Marine Parken waar je fantastisch kunt snorkelen en duiken.

View this post on Instagram

#kenya#africa#coconut#beach

A post shared by Sandy Bornman (@sandylamu) on

Tofino, Canada

In de Canadese provincie Brits-Columbia zit Tofina, een strand gelegen aan de westkust van Vancouvereiland. Wat Tofino populair maakt voor de inwoners van Canada is dat je hier veel walvissen kan zien. In de maanden maart tot ergens halverwege april staat het hier allemaal in de teken van walvismigratie en zie je ze zwemmen richting Alaska. Ook kan je in Tofino heel goed surfen waardoor vooral Long Beach een van de populairste surflocaties is van het land.

 

 

Over mooie stranden gesproken, in Italië is een roze strand wat absoluut op je bucket lijst moet.