Hallelujah! Er is een nieuwe app op de markt en hij heeft alles wat we hebben gemist op onze smartphones. De Belgische app heeft alles te maken met het versturen van nudes en wij zijn impressed. De app zou het versturen van onze geheime kiekjes een stuk veiliger maken, maar of dat echt zo is?

naakt fotos FEM FEM

Na het horen van het gelukkige nieuws moest ik het natuurlijk met mijn eigen ogen zien. Ik heb de app gedownload en leg je haarfijn uit wat je kan verwachten van app die al onze nudes veiliger moet maken.

Je foto’s optimaal beschermen

.condom (oftewel: digitaal condoom) is een app ontwikkeld door het Belgische bedrijf Telenet. De app zorgt ervoor het een stuk veiliger is om erotische kiekjes van jezelf te schieten. Hoe? Het is onder andere mogelijk om je gezicht onherkenbaar te maken als je foto’s maakt met de app. Ook is er een optie om je foto te beschermen met een watermerk waar het telefoonnummer en de naam van de ontvanger op te zien zijn. Dit met de bedoeling dat de ontvanger zo minder snel de foto doorstuurt, al zijn of haar gegevens staan namelijk in de foto. Best slim, als je nadenkt over het feit dat naast naaktfoto’s een telefoonnummer ook gevoelige informatie is die je liever bij jezelf houdt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Foto’s sturen van je aubergine? ūü§≥ Doe het veiliger met de .comdom app. Download ‚Äėm via #linkinbio. #TelenetGo

Een bericht gedeeld door Telenet (@telenet) op

Wij bij FEM FEM vinden dat deze¬†nieuwe digitale parel een plekje in onze App Store heeft verdiend. Het is een stap in de goede richting, dat zeker. Toch vinden we dat de verantwoordelijkheid bij het voorkomen van uitlekken niet alleen bij de verstuurder moet liggen. Er zit nog steeds een stigma rondom het doorsturen van intieme kiekjes die meer nadelen hebben voor diegene die op de foto staat dan diegene die het doorstuurt. Er moet nog steeds meer aandacht komen aan hoe we omgaan met zulke zaken. Jong en oud moet leren dat het doorsturen¬†van foto’s die aan jou zijn toegestuurd nog steeds niet ok√© is, ook al is het gezicht onherkenbaar!

De app

.condom is te downloaden in de App Store. Google Play laat van zich afweten en zegt dat ze sexting niet willen aanmoedigen bij gebruikers.