Of je nou een flirty berichtje wil sturen naar iemand die je recent hebt ontmoet of je je partner alvast in de stemming wil brengen voor wanneer jullie elkaar weer zien – sexting is the way to go. Maar hóe dan en wát moet je in hemelsnaam sturen? Wij hebben een handleiding voor beginners in elkaar geflanst to spice up your sex(ting) life.

handleiding sexting FEM FEM

Voor iedereen die trouwens geen flauw benul heeft van wat sexting is: het is het verzenden (en ontvangen) van seksueel getinte beelden of tekstberichten door middel van een mobiele telefoon of internetapplicaties zoals WhatsApp, Facebook, Snapchat, Instagram en Twitter. Mooi, nu is het voor iedereen duidelijk.

Les 1: zorg dat je het naar de juiste persoon stuurt

Waarschijnlijk denk jij nu, ja duhh, maar toch gaat dit redelijk vaak mis en hóe ongelofelijk awkward als jouw seksueel getinte bericht bij de verkeerde beland. Dus: triple check voordat je het verstuurt.

Les 2: wees zelfverzekerd

In het Engels zeggen ze altijd ‘don’t half-ass something.’ Als in, als je het gaat doen, doe het dan wel goed. Als je gaat sexten moet je zelfverzekerd overkomen anders komt het niet oprecht over. Zie het als een nieuwe manier van het delen van jouw fantasie, die moet natuurlijk wel goed verwoord worden.

Les 3: gebruik humor

Kijk, hier moet je ook goed opletten want té grappig overkomen zorgt er ook voor dat je niet serieus genomen wordt. Gebruik humor met mate. Humor (je kan het ook zien als een soort inside joke die jullie samen hebben) geeft je een gevoel van comfort, het zorgt ervoor dat beide partijen zich op hun gemak voelen. En laten we eerlijk wezen, een man of vrouw met humor is toch belachelijk sexy?

Les 4: bepaal de stemming

Aankaarten wat je wilt dat iemand graag met je zou doen of wat jij met hem of haar zou doen is opwindend. Je kan makkelijk de stemming bepalen door gewoon een berichtje te sturen met “ik bedenk me net wat ik vanavond wel met je wil doen” of “ik kom net de douche uit… (inclusief knipoog)”

Les 5: geef voldoende complimenten

Versnelling verhogen? Stuur dan iets zoals “Ik moet steeds denken aan die ene keer dat je _____ “(voeg één van jullie beste seksherinneringen op als je al langer bij elkaar bent) of “elke keer dat ik aan je denk word ik al nat.” Nog iet te heftig voor je? Stuur dan een berichtje met hetgeen wat je enorm sexy vindt aan je partner.

Les 6: wees assertief

Geef niet alleen aan wat jij graag zou willen doen met hem of haar maar vraag ook wat de ander zou doen. Bijvoorbeeld: “Wat zou je met me doen als ik nu bij je was?” Of “hoeveel zin heb je in me?”

Les 7: slim emoji gebruik

Heus dat je af en toe een emoji in het gesprek kan gooien maar overdrijf het niet. En let wel een beetje of wat je stuurt. Komen we overigens binnenkort op terug met onze tweede handleiding: sexting met emoji’s – leuk joh.

Les 8: realistisch

Het fijne aan sexting is dat het allemaal draait om de fantasie. Je hoeft hiervoor niet je sexiest ondergoed aan te trekken maar dit kan gewoon in je joggingsbroek op de bank, als je ongesteld bent en een bak ijs aan het wegwerken bent. Maar deel dit AUB niet in jullie gesprek.

Les 9: verwijder

Hou de berichten niet al te lang in je telefoon. Je weet maar nooit wie jouw account kan hacken.

Les 10: the don’ts

Geef duidelijk aan als je niet van ongevraagde dickpics houdt, stuur geen sexts als je mega lam bent, verstuur geen foto’s met je gezicht (nogmaals, je weet maar nooit wie bij jouw foto’s kan) en wacht niet te lang met reageren.

Happy sexting!

Lees ook: Netflix is funest voor je seksleven.