Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen er wat van. Je zult vast wel die ene vriendin hebben waarvan je denkt: hmm, ik weet het niet zo goed. Maar wat zijn nu standaard narcistische trekjes die je kunt herkennen?

Wanneer iemand extreem egocentrisch is en geen ruimte heeft voor medeleven met anderen, is dat een teken van een narcistische persoonlijkheid. Het maakt ze in principe niet uit wie of wat ze gebruiken, zolang zij maar krijgen wat ze nodig hebben. De eerste stap om je eigen kracht terug te winnen en je los te wikken van een narcist is door ze te herkennen.

Ze gaat goed op pijn van anderen

Sommige narcisten vinden het fijn om andere mensen te zien lijden of als ze iets niet halen. Ze zullen het goed proberen te verdoezelen, maar het is onmogelijk om de satisfaction in hun ogen niet te zien.

Ze geeft andere mensen de schuld van haar problemen

Nog een typisch narcistisch trekje is jezelf nooit de schuld geven, maar het vol op anderen gooien. Een narcist vind zichzelf perfect en zal nooit of te nimmer toegeven dat zij fout zit.

Ze heeft twee gezichten en houd van roddelen

De ene keer is ze jouw beste vriendin en het andere moment kijkt ze je niet eens aan. Een narcist kiest vaak zijn vriendschappen uit op het moment dat zij ze het hardst nodig heeft. Daarnaast is ze altijd nummer 1 als het aankomt op roddelen. Niets gaat haar voorbij en ze is van alles op de hoogte.

Ze is charismatisch, charmant en opgetogen

Je wordt niet snel vrienden met een depressief persoon zullen we maar zeggen. Daar zijn narcisten juist heel goed in! Natuurlijk hoeft een lieve, goede vriendin die ook deze eigenschappen heeft niet direct een narcist te zijn. Je zult ze er snel uit pikken in combinatie met bovenstaande punten.

Narcisten zijn vrij enthousiast en maken makkelijk vrienden, daarom lijkt het op het eerste oog alsof ze hele leuke vrienden zijn. Ze proberen je helemaal in te palmen waar je bij staat.

Ze is de koningin van manipulatie

Playing mindgames is een trick waar een narcist in gespecialiseerd is. Narcisten zijn erg getalenteerd in het uitzoeken wat iemand emotioneel nodig heeft en dit vervolgens finaal uit te buiten. Ze faken hun emoties en doen alsof het hen iets kan schelen. Blijf altijd bij jezelf en je eigen mening!

Ze gaan hun eigen leugens geloven

De belangrijkste persoon tegen wie een narcist liegt, is zijzelf, maar dat betekent niet dat ze het tegen de rest niet doet. Als iemand de hele tijd liegt, beginnen ze die leugen zelf te geloven en om te vormen tot waarheid. Zij zullen uiteindelijk de leugens gaan herinneren als wat er werkelijk is gebeurd.