Onze huid heeft veel te verduren deze wintermaanden. De koude lucht van buiten om vervolgens onder een hete douche te staan. Deze temperatuurverschillen zijn op zijn zachtst gezegd niet heel goed voor je huid. Verwen je huid dus met een heerlijk natuurlijk avocado gezichtsmasker!

avocado-gezichtsmasker-femfem

Persoonlijke invloeden

Naast het feit dat de weersomstandigheden invloed hebben op de conditie van je huid, heb je dit zelf ook. Beweeg je veel, drink je veel water, eet je gezond en ben je niet te ruim in je make-up gebruik? Dan zal je huid waarschijnlijk gezonder zijn dan wanneer je dit allemaal niet doet. Maar hoe gezond je ook bent, soms bepaalt slechts je leeftijd of je genen de conditie van je huid. Hoe dan ook, het is altijd goed om je huid zo nu en dan een oppepper te geven. Ons zusje Freshhh introduceerde aan ons het natuurlijke avocado gezichtsmasker met, inderdaad, enkel natuurlijke producten! En wat ons betreft blijven de natuurlijke middeltjes het beste.

Dit heb je nodig voor ongeveer 3 maskertjes: 

  • ½ avocado
  • 1 el citroensap
  • 1 tl  (‘rauwe’) honing
  • 2 el havermout
  • 1 tl appelazijn

En zo maak je het maskertje:

Het lijkt alsof je een gerecht aan het bereiden bent, maar dit smeren we uiteindelijk lekker op ons gezicht. Probeer je wel in te houden om niet alle avocado rond je mond weg te likken. Haal het vlees uit de avocado, doe het in een kom, voeg de andere ingrediënten er aan toe en mix alles met een staafmixer of keukenmachine. Schep het in een potje of bakje dat je kunt afdekken. Zorg dat je gezicht goed schoon is voordat je het maskertje aanbrengt. Smeer 1/3 van het mengsel op je gezicht en laat het ongeveer 30 minuten intrekken. Zet de rest van het mengsel afgedekt in de koelkast. Vervolgens kun je het met lauw water afspoelen. Het beste is om dit maskertje drie keer per week te gebruiken en je zult merken dat je een super zacht huidje krijgt!

Heb jij last van wallen? Zo kom jij er op een natuurlijke wijze vanaf.