We kennen het allemaal wel: je hebt een nachtje wat slechter geslapen en je collega komt aan je bureau staan met de vraag: “Ben je moe?”. Het is dus aan je te zien. Je kijkt in de spiegel en je ziet inderdaad behoorlijke donkere kringen en walletjes onder je ogen. Omdat je simpelweg geen zin hebt in deze vraag en omdat je niet rond wil lopen met zo’n moe koppie, vertellen wij je hoe je op natuurlijke wijze van deze wallen afkomt.

 1. Drink water

  Zorg ervoor dat je gedurende de dag genoeg water drinkt. Zolang het vochtniveau in je lichaam op peil is verklein je de kans op zwellingen. Zet jezelf er daarom toe om 8 tot 10 glazen water per dag te drinken.

 2. Zorg voor minder inname van zout

  Aansluitend op het voorgaande raden we je ook aan om minder zout binnen te krijgen. In veel voedingswaren zit tegenwoordig een hoge hoeveelheid zout verwerkt en dit zorgt voor onttrekking van vocht uit je lichaam. En dat zorgt dan weer voor een grotere krans op zwellingen. En dat wil je niet.

  wallen-femfem

 3. Gebruik koude lepels

  Heel makkelijk en effectief: leg een paar lepels ongeveer 15 minuutjes in de koelkast en leg deze daarna tegen je wallen aan totdat de lepel warm wordt. Vervang hem dan met de volgende koude lepel. De kou zal ervoor zorgen dat de bloeddoorstroming weer op gang komt en dat zal ervoor zorgen dat de huid weer strakker wordt. Easy en goedkoop.

 4. Gebruik theezakjes

  In groene thee en zwarte thee zitten stofjes die irritatie tegen gaan en die ervoor zorgen dat zwellingen verminderen. Leg voor deze tip twee gebruikte theezakjes gedurende 30 minuutjes in de koelkast en hou ze daarna ongeveer een kwartiertje op je oogleden en wallen.

 5. Plakjes bevroren komkommer of aardappel

  Snijd dunne plakjes komkommer en leg deze gedurende 10 minuutjes in de koelkast. Komkommer zorgt ervoor dat je walletjes als sneeuw voor zon verdwijnen. Hetzelfde geldt voor donkere kringen onder je ogen. Dit komt door enzymen en adstrigerende eigenschappen uit de komkommer. Deze laatste onttrekken het overtollige vocht uit de wallen. Leg de plakjes simpelweg een minuutje of tien op je oogleden en weg zijn die walletjes. Je kan ditzelfde tructje doen met plakjes aardappel, wikkel ze dan wel eventjes in een keukenrolletje.

 6. Oogpatches

  We kennen ze allemaal wel: oogpatches die wallen als sneeuw voor de zon moeten laten verdwijnen. Hoewel ‘gewone’ oogpatches zeker verfrissend kunnen werken en zwelling verminderen, bestaan er ook andere patches. Namelijk die van Quanis Dermafiller; gelpads waarmee fijntje lijntjes rondom de ogen worden opgevuld en de vochtbalans hersteld. Je brengt de patches aan en laat ze vervolgens minimaal 30 minuten zitten. De gelpads bestaan uit micro naaldjes van gekristalliseerd hyaluronzuur, die kraaienpootjes, wallen, droogte lijntjes en dunne huid zichtbaar verminderen. Handig! Door de Quanis Dermafiller gelpatches te combineren met het Quanis Melting Mask weet jij zeker dat je met een stralende glow de deur uitstapt. Je kunt een behandeling met Quanis Dermafiller bij een schoonheidssalon laten doen of voor thuis bestellen.


Benieuwd naar de grootste make-up fouten die de meeste vrouwen maken? Die hebben we hier voor je op een rijtje gezet.