Een jeugdsentiment krijgen we hier voorgeschoteld én wat voor een! Als het goed is waren wij vroeger in het goede leven allemaal ontzettend fan van deze verfilmde boeken (en nog steeds natuurlijk). En we hebben goed nieuws voor je: Netflix gaat het beroemde verhaal opnieuw verfilmen!

Schermafbeelding 2018-10-08 om 10.35.28

Verfilming

Netflix heeft toestemming gekregen om The Chronicles of Narnia-boeken opnieuw te verfilmen. De streamingdienst heeft de rechten van de geliefde boeken van schrijven C.S. Lewis aangeschaft en zal hier nieuwe films en series over maken.

C.S. Lewis schreef in totaal liefst zeven boeken over The Chronicles of Narnia. In Nederland staan de boeken overigens ook bekend als de Kronieken van Narnia en bestaan al sinds 1949! De boeken zijn erg populair geweest onder de jonge lezers. Voorgaand heeft Disney al films uitgebracht over dit magische verhaal.

Beurt aan Netflix

Nu is het de beurt aan Netflix en mogen zij aan de slag met The Chronicles of Narnia. Op social media laat het bedrijf weten dat het de rechten heeft bemachtigd voor alle boeken die door Lewis zijn geschreven. Netflix geeft aan dat er gebaseerd op deze boeken, nieuwe series en films gemaakt zullen worden. De series en films zullen gaan over de bestaande verhalen uit de Narniawereld. De stiefzoon van Lewis is in ieder geval heel enthousiast, hij reageerde op de samenwerking met het volgende bericht:

Schermafbeelding 2018-10-08 om 10.38.39

Het betreft een meerjaren deal tussen Netflix en de organisatie. De komende jaren mogen de verfilmde verhalen dus verwacht worden bij Netflix.

Lees ook: Netflix laat kijkers bepalen hoe series aflopen