Ah kijk, niet alleen Temptation Island is goed voor je relatie. En mocht je vinden dat jullie ‘nooit iets leuks samen doen behalve voor de buis zitten‘ – girl, wees blij. Dat is juist buitengewoon goed voor je relatie.

netflix chill FEM FEM

Er is een artikel in het Journal of Social and Personal Relationships gepubliceerd waarin onderzoekers aan de Universiteit van Aberdeen hebben ondervonden dat het kijken van tv-programma’s (oftewel Netflix bingen) met je partner zorgt voor een betere relatie. Het delen van media (denk aan films en boeken) zorgt ook voor een verbetering van het gemeenschappelijke sociale netwerk in de ‘echte wereld’. Oftewel, kan je niet zo goed opschieten met elkaars vrienden? Dan is dit de uitkomst.

Er waren 259 studenten die deelnamen aan het onderzoek, allemaal met een relatie van gemiddeld 16,7 maanden. Bleek dus dat koppels met minder gemeenschappelijke vrienden wel vaker samen media consumeerden en gelukkiger waren in hun relatie dan de koppels die meer gemeenschappelijke vrienden hadden.

Kijk, de onderzoekers stellen wel dat tv-programma’s de liefde tussen jou en je partner niet kan vergelden máár de mens heeft wel een sterke behoefte om samen te zijn, waardoor je door middel van een tv-programma (lekker op Netflix) een psychologische betekenisvolle relatie opbouwt.

Dus vanavond op de planning: Netflix & chill met je geliefde. Hopelijk mét happy end. Wink wink.