De film The Invisible Man heeft de aandacht van kijkers over de hele wereld getrokken en heeft veel lof ontvangen sinds het op Netflix is verschenen. Laten we eens kijken naar het fenomeen dat The Invisible Man is geworden op Netflix en ontdekken waarom zowel critici als het publiek er zo van onder de indruk zijn.

the invisible man netflix
Bron: The Invisible Man

The Invisible Man

Wanneer de gewelddadige voormalige partner van Cecilia Kass (gespeeld door Elisabeth Moss) zelfmoord pleegt en haar een aanzienlijk deel van zijn vermogen nalaat, vermoedt ze dat hij zijn eigen dood in scène heeft gezet. Na een reeks vreemde toevalligheden met dodelijke gevolgen, realiseert Cecilia zich dat het leven van haar geliefden in gevaar is. Beetje bij beetje wordt Cecilia gekker, terwijl ze wanhopig probeert te bewijzen dat ze achtervolgd wordt door iemand die voor anderen onzichtbaar is.

Nadat Cecilia er plotseling achter komt dat haar vriend zijn eigen leven heeft genomen en haar een fortuin heeft nagelaten, vermoedt ze dat Adrian zijn dood in scène heeft gezet en nog steeds een bedreiging vormt. Een onzichtbare dreiging, omdat hij officieel ‘dood’ is. Hoe komt Cecilia over dit obstakel heen en wat moet ze doen om van The Invisible Man af te komen? Pak je popcorn erbij, open je Netflix en duik in het duistere verhaal van deze film.

Sciencefiction-horrorthriller

The Invisible Man is een sciencefiction-horrorthriller, waar veel verschillende onderwerpen in voorkomen. Zo krijgt de hoofdpersoon het psychisch erg zwaar gemaakt door haar ex (gespeeld door Oliver Jackson-Cohen), maar ook fysiek wordt het haar erg zwaar gemaakt. Haar voormalige vriend is namelijk best gewelddadig tegen haar en anderen.

Positieve reacties

De sciencefiction-horrorthriller heeft een positieve score van 92 procent op Tomatometer. Op IMDb heeft het ook goed gepresteerd met een beoordeling van 7.1 van de 10. Bij MovieMeter ontvangt het 3.48 sterren, van de mogelijke 5. Kortom, het heeft goede recensies gekregen. Enne als je fan bent van films in het scifi-horrorthrillergenre, is dit zeker een aanbeveling waard.

Ook kijkers hebben een aantal positieve reacties achtergelaten.