God bless us. Het universum is ons erg goed gezind; you know why? Netflix dropt de een na de andere nieuwe serie én dat vinden we méér dan prima! Het nieuwe pareltje: Shadow And Bone. Na het succes van onder meer Stranger Things en Shadowhunters, mogen fans van fantasyseries zich nu opmaken voor deze nieuwe serie. De serie is gebaseerd op de boekenreeks Grishaverse van Leigh Bardugo. Het eerste seizoen van de reeks komt op 23 april naar Netflix. Woop woop!

@netflixshadowandbone
@netflixshadowandbone

The story

In Shadow and Bone worden we meegenomen naar een door oorlog verscheurde wereld. Daar maken we kennis met Alina Starkov, een nederige soldaat. De soldate is erin geslaagd om een buitengewone kracht in zichzelf te ontketenen waarmee ze misschien wel de sleutel naar de vrijheid van haar land in handen heeft. Als ze de kans krijgt om zich bij Grisha, een elitair leger met magische soldaten aan te sluiten, besluit ze haar vertrouwde omgeving te verlaten om tegen de levensgevaarlijke dreiging van de Shadow Fold in te gaan.

Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

23 april op Netflix

Shadow and Bone wordt op 23 april toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit in totaal acht afleveringen. De hoofdrollen in de serie zijn voor Jessie Mei Li als Alina Starkov, Archie Renaux als Malyen Oretsev, Freddy Carter als Kaz Brekker, Amita Suman als Inej, Kit Young als Jesper Fahey en Ben Barnes als General Kirigan. Eric Heisserer is de maker van de serie.

Bekijk hieronder de trailer;


Lees ook: deze nieuwe Netflix-hit ‘Behind Her Eyes’ staat nu al dagen op nummer één.