Het uitkiezen van een film of serie is altijd een drama. Soms weet je bijvoorbeeld alleen waar je géén zin in hebt. En laat ons niet beginnen over een besluit maken met meerdere personen. De een haat romcoms, de ander houdt van fantasy – een compromis maken lijkt onmogelijk en duurt eindeloos. Gelukkig heeft Netflix goed op onze wensen ingespeeld en is met iets nieuws gekomen. De nieuwe functie genaamd ‘Play Something’ werkt als shuffle knop en kiest willekeurig voor jou een titel uit!

netflix fem fem

Random?

Voor alle besluiteloze gebruikers is dit topnieuws! De functie playt namelijk niet zomaar something, maar kies een serie of film uit op basis van algoritmes. Op basis van wat je al hebt gekeken worden daarmee nieuwe titels aan je voorgesteld. Dus, als jij net The Vampire Diaries hebt gekeken, is er een grote kans dat Twilight in jouw shuffle lijst komt te staan. Ook zullen bekende titels aan je worden voorgesteld. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende aflevering van een serie die je al eerder volgde of iets wat al in je lijst staat voorgeschoteld krijgen. Vergelijk het met een afspeellijst waarin je muziek wordt geshuffeld maar ook soms nieuwe nummers in worden toegevoegd!

Lekker makkelijk

Om van de shuffle functie gebruik te maken hoef je eigenlijk niks te doen behalve op de ‘Play Something’ knop drukken. Met het grote aanbod op Netflix is het logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom is alles zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt. Hoewel de functie vooralsnog alleen op de TV te gebruiken is, zijn er al wel plannen bekend gemaakt om de nieuwe tool ook op de mobiele app van Android te lanceren. Over iOS apparaten en web browsers heeft Netflix helaas nog niks losgelaten.

@Netflix
@Netflix

Toch nog zelf willen kiezen? Lees dan Dit zijn de 12 populairste Netflix series van dit moment voor wat inspiratie!