We blijven voorlopig lekker binnen met z’n allen, dus pak de popcorn, thee en dekentjes er maar bij en plof heerlijk neer op de bank. Klinkt als de perfecte herfstavond toch? Dit keer in onze lockdown Netflix tip een serie om lekker te bingen…. Ben je benieuwd waar deze serie over gaat? Lees dan snel verder!

Foto credits: Bustle

Back in the days

Deze serie neemt jou terug naar de jaren vijftig. Het was in de jaren vijftig geen pretje om een vrouw te zijn, of althans heel anders dan nu. De maatschappij verwachtte heel andere dingen van vrouwen in deze jaren. Een vrouw bleef thuis en zorgde voor het huishouden, en mocht absoluut niet studeren of werken. Maar Beth Harmon, de vrouw waar het in deze serie allemaal om draait, zet deze verwachtingen totaal op zijn kop. You go girl!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op

Schaakmat

Beth groeit op in een weeshuis, waar zij een enorme fascinatie voor schaken ontwikkelt. Zij is vastberaden om de beste van de wereld te worden en krijgt op school les van een stugge concierge die al snel haar talent in schaken ontdekt. Hij maakt haar klaar om op professioneel niveau te gaan schaken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op

Hallucinate

Al op jonge leeftijd ontwikkelt Beth een verslaving aan verdovende middelen: in het weeshuis wordt haar namelijk kalmeringspillen toegediend. Ze komt erachter dat ze hallucineert zodra ze pillen opspaart en in één keer inneemt, en dat ze via deze hallucinaties haar schaakspel kan verbeteren. Ze wordt steeds beter, en wint op lokaal, regionaal en uiteindelijk ook nationaal niveau. Maar kan ze dit ook zonder te hallucineren?

Klinkt spannend, toch? Bekijk snel de trailer.

Lees ook: lekker binnenblijven: 6 leuke dingen om te doen terwijl je binnen blijft